ELECCIONS MUNICIPALS
Política 20/12/2010

Portabella adverteix a Laporta que ERC tindrà regidors amb Solidaritat o sense

El líder dels republicans a l'Ajuntament de Barcelona insisteix que es poden combinar les sigles de tothom i no esborrar-ne cap. Obre les portes del seu projecte a CiU i a Regarupament. Representants d'Esquerra i de SI es reuniran aquesta setmana en un lloc encara no decidit

Redacció
2 min

BarcelonaLa federació d'ERC de Barcelona no està disposada a acceptar determinades condicions de Solidaritat per la Independència per formar la candidatura independentista d'ampli espectre que proposa per a Barcelona per a les eleccions municipals. Per això Jordi Portabella ha advertit aquest dilluns a Joan Laporta que Esquerra va molt per davant de SI i que no necessita el nou partit per tornar a obtenir regidors a l'Ajuntament. En canvi, segons els seus càlculs, SI sí que pot necessitar ERC. Són arguments exposats pel líder dels republicans a Barcelona en una entrevista a RAC1. "No hi ha cap enquesta que ens doni menys de tres regidors", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres no patim pel nostre resultat, tripliquem els vots de Solidaritat a Barcelona, i Solidaritat ha de tenir en compte que per entrar a l'Ajuntament no necessita el 3% del Parlament, sinó el 4% dels vots", ha puntualitzat. Per això, segons el republicà, ERC està disposada a ser "generosa", però amb l'objectiu de convertir Barcelona en un banc de proves del que seria "el tercer espai", una gran coalició independentista que hauria d'incloure també socialistes desenganyats de l'òrbita d'Antoni Castells i Ferran Mascarell, però també CiU o persones de CiU i Reagrupament.

Pel que fa a les sigles, quan Jordi Basté li ha recordat que aquest diari va publicar la setmana passada que Laporta vol que ERC esborri les seves sigles per fer tractes, Portabella ha repetit quina és la seva fórmula. "Hi ha moltes fórmules per resoldre aquest tema de les sigles sense ficar el dit a l'ull de ningú, si és vol arribar a un acord. Si Convergència i Unió poden anar junts, i ICV i EUiA poden anar junts, es pot trobar la manera", ha conclòs el republicà.

Després de filtracions i contraordres, representants d'ERC i de Solidaritat es reuniran aquesta setmana per començar a parlar del possible pacte electoral. No se sap el lloc ni se sabrà. Segons Portabella, dues persones, una de cada part, ho decidiran una hora abans i ho comunicaran als tres negociadors per banda que hi han d'assistir, entre els quals no hi ha ni Laporta ni Portabella.

stats