22-M
Política 16/04/2011

Portabella aposta per un pacte sanitari català per discutir els ajustos

El candidat d'Unitat per Barcelona creu que hauria d'implicar els professionals del sector per "veure com es manté i conserva el sistema de salut pública". El republicà denuncia que és "fals" que el dèficit de Catalunya provingui del dèficit sanitari

Acn
1 min
El candidat d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella / ACN

BarcelonaEl candidat d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha apostat per un pacte sanitari a nivell català entre les administracions, associacions professionals i de la defensa de la salut i els ciutadans. Una negociació on hi han d'estar presents la suma de totes les persones implicades amb el món sanitari per "veure com es manté i conserva el sistema de salut pública". "S'ha d'anar a una taula amb diferents interlocutors i s'ha d'arribar a un acord consensuat on es busqui donar bon servei, a temps i d'acord amb la salut que volen gaudir els catalans", ha apuntat. Portabella ha assegurat que era "fals" que el dèficit de Catalunya provingués del dèficit sanitari, sinó que és fruit de l'espoli fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Portabella, igual que Hereu, proposa reconvertir tot el parc mòbil d'autobusos i taxis de la ciutat en vehicles híbrids per reduir la contaminació a la capital catalana. La recepta de Portabella és "una dieta baixa en carboni". El republicà també vol "implementar sistemes de gestió energètica en tots els edificis". "La suma d'actuacions en el transport i els edificis ens ha de permetre arribar a una dieta baixa en carboni que redueixi un 30% les emissions", ha assegurat el candidat de la coalició independentista. En l'àmbit del transport privat, Portabella aposta per promoure, des de l'Ajuntament, el cotxe híbrid i la moto elèctrica.

stats