ELECCIONS MUNICIPALS
Política 07/01/2011

Portabella aposta per un sistema de dobles primàries si hi ha pacte amb Solidaritat a Barcelona

El líder d'ERC a Barcelona no tanca la porta ni a Reagrupament ni a les CUP a l'Ajuntament de Barcelona

Redacció
1 min
Solidaritat, Reagrupament

BarcelonaEl líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha destacat aquest matí en declaracions a Catalunya Ràdio que aspira a una coalició independentista de cara a les municipals del 22 de maig que sigui "un denominador comú estable, tan estable com ho pot ser CiU". Portabella veu factible una coalició, oberta a Solidaritat Catalana i a les CUP, i és per això que la setmana que ve es reunirà amb la formació que dirigeix Joan Laporta. No ha precisat si tindrà cites amb altres formacions polítiques, tot i que ha citat Reagrupament com un partit "molt seriós".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC dirimirà amb unes primàries l'elecció del seu candidat a Barcelona. "Espero i desitjo ser-ne el candidat", ha afirmat Portabella, que diu que té el "suport incondicional" del partit. En cas d'arribar a un pacte per formar una coalició independentista, el líder republicà aposta per celebrar unes altres primàries a l'estil del Partit Demòcrata dels Estats Units, en què tothom pot presentar qui consideri oportú i la gent s'hi pot apuntar fins i tot sense militar en cap partit. Tot plegat va en contra de la voluntat de Solidaritat Catalana, que imposa tenir el candidat a l'Ajuntament de Barcelona per arribar a un acord.

Portabella ha afirmat que havia mantingut contactes amb Ferran Mascarell abans del nomenament d'aquest com a conseller de Cultura. Aquesta exploració va en la línia de la voluntat de Portabella de sumar "socialistes desencantats" a la hipotètica coalició independentista.

stats