Política 06/12/2014

El president del Congrés: "Cal fer el possible perquè tots els catalans se sentin reconeguts a Espanya"

Jesús Posada, del PP, reclama més diàleg i que sigui a les Corts on es debati fins a "l'extenuació" el conflicte

M. Ferrer / J. Rusiñol
1 min
El president del Congrés, Jesús Posada, i el del Senat, Pío García Escudero, en el moment en què s'hissava la bandera espanyola a la plaça Colón de Madrid, el dia de la Constitució / EFE

MadridCatalunya també s'ha convertit en protagonista en l'acte de commemoració al Congrés del 36è aniversari de la Constitució. El president de la cambra baixa, Jesús Posada (del PP), ha volgut puntualitzar que Catalunya "és part constitutiva d'Espanya" i que la carta magna ho deixa molt clar amb la "indissoluble unitat" de l'Estat, així com també ho van deixar clar les Corts el 8 d'abril passat, quan van rebutjar la llei de consultes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però alhora s'ha mostrat disposat al diàleg, i ha reconegut un conflicte que la Moncloa ha volgut maquillar. "Penso que hem de fer el possible per aconseguir que tots els catalans se sentin reconeguts a Espanya", ha dit Posada, i ha posat les Corts com a escenari per "debatre fins a l'extenuació" el conflicte "per arribar a acords". "És aquí on estan representades totes les formacions de Catalunya i de la resta d'Espanya i on cal fer el debat", ha insistit.

"L'ordenament jurídic no es pot petrificar"

Posada també s'ha mostrat obert a una reforma de la Constitució –"l'ordenament jurídic no es pot petrificar", ha dit–, però ha insistit en la necessitat de fer-ho d'un forma "prudent" i tenint en compte quin "objectiu" es persegueix per "evitar-ne un ús partidista". Tot i això, considera que caldrà seguir "treballant en la recerca d'un consens fora de prejudicis o dogmatismes". "És un altre gran desafiament", ha recalcat.

stats