Política 25/02/2012

Tanquen la web dirigida a espanyols per recollir firmes perquè Catalunya "marxi" d'Espanya

La iniciativa havia sorgit a través de la web 'Actuable.es'. L'impulsor hi assegurava que Catalunya és "un forat negre que consumeix quantitats ingents de temps i esforços de l'agenda política". La recollida ha deixat d'estar activa a última hora de la tarda d'aquest dissabte

Ara
2 min
Captura Actuable

BarcelonaUn usuari de la plataforma 'Actuable.es' ha engegat una recollida de firmes per aconseguir que "Catalunya marxi d'Espanya" dirigida als espanyols. La pàgina ha estat activa fins a última hora de la tarda d'aquest dissabte, però ara apareix només un missatge d'error.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'argument de l'usuari, que signa com Andrés Cruz, és que "només el cost polític que ha tingut per a Espanya una legislatura dedicada a l'Estatut de Catalunya i no dedicada a tractar la crisi que ens venia a sobre és ja una raó suficient per fer-nos reflexionar".

El text de la petició assegura que Catalunya és "un forat negre que consumeix quantitats ingents de temps i esforços de l'agenda política espanyola" i "una font d'insults per als espanyols, titllats de mandrosos que consumeixen la riquesa que ells produeixen".

L'objectiu que es marca a llarg termini la petició és aconseguir un milió de firmes per demanar un referèndum a Espanya per la independència, tot i que, a curt termini, la fita és més modesta i confusa. Mentre que a primera hora de la tarda l'objectiu eren 500 firmes –com es pot veure a la captura de pantalla–, més tard aquesta exigència ha augmentat a 700.

'Actuable.es' és una plataforma web de recollida de firmes que se serveix de la compartició a través de les xarxes socials per donar veu a diverses iniciatives polítiques o socials. A través d'aquesta web, per exemple, s'ha demanat la dimissió de la delegada del govern espanyol a València, Paula Sánchez León, per la brutalitat policial contra estudiants.

La iniciativa és activa des de finals de gener, i pels comentaris a la pàgina, però, es pot entendre que la majoria de les persones que han donat suport a la iniciativa han estat catalans independentistes.

stats