ELECCIONS ESPANYOLES
Política 10/10/2011

A punt per a 42 dies previsibles de precampanya

El PP i el PSOE estan preparats per a un dels períodes previs a les eleccions espanyoles més clars des de l'any 2000, el de la majoria absoluta d'Aznar

Joan Rusiñol
1 min
Unitat aznarista per "començar el canvi" Els protagonistes de la convenció del PP a Màlaga -amb el lema "Comença el canvi"- van ser José María Aznar, Mariano Rajoy i Javier Arenas. Tots tres són veterans dirigents que ja van pilotar els governs del 1996 i del 2000. Ara es preparen perquè la dreta torni a la Moncloa, superades les discrepàncies que van dividir el partit en el congrés del 2008.

MadridSi no hi ha cap daltabaix, el PP guanyarà les eleccions amb majoria absoluta. Ara mateix, el desig de l'equip de campanya de Mariano Rajoy és que s'aturi el temps i que s'engegui el rellotge tan sols un dia abans de les eleccions. És a dir: pretenen fer mans i mànigues per evitar grans compromisos electorals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que no avança en les enquestes, ha posat a treballar tots els seus caps de llista. La idea és fer propostes concretes en matèria econòmica per tal de mobilitzar l'electorat d'esquerres. Mentrestant, Rubalcaba també ha de tapar fuites internes, com el descontent dels socialistes madrilenys de Tomás Gómez i les demandes de José Bono.

Podeu llegir la crònica completa a l'ARA PREMIUM.

stats