SUCCESSOS
Política 28/02/2011

Precinten 20 locals del Raval que es feien servir com a habitatges il·legals

El districte de Ciutat Vella ha clausurat vint locals del carrer de la Cera que es feien servir d'habitatge, tot i no disposar de cèdula d'habitabilitat i trobar-se en condicions insalubres.

Redacció
2 min

BarcelonaEls serveis d'inspecció del districte de Ciutat Vella i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han precintat avui 20 locals situats al carrer de la Cera, al barri del Raval, que havien estat llogats il·legalment com a habitatges. Segons que han informat fonts municipals, cap dels locals disposava de cèdula d'habitabilitat i tenien unes condicions insalubres, sense cuina ni lavabo, per ser utilitzats com a habitatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els locals estan situats al número 55 del carrer de la Cera i en el moment del precinte han estat desallotjades tretze persones, tres d'elles menors d'edat, que han estat traslladades a un centre de menors de la Generalitat. A la resta de les persones desallotjades, l'Ajuntament els ha ofert assistència en el Servei d'Emergències Socials i cinc d'elles han estat reallotjades.

Els espais precintats estaven qualificats com locals comercials, però la propietat de l'immoble, segons l'Ajuntament, els llogava il·legalment com a habitatges o estaven ocupats il·legalment per a aquest ús, malgrat que no tenen les condicions mínimes d'habitabilitat i alguns són cubicles d'amb prou feines 20 metres quadrats.

L'Ajuntament, que ha obert un expedient sancionador, ha informat que el districte de Ciutat Vella ja havia obert expedient d'inspecció al propietari de l'edifici i li havia comunicat una ordre de cessament de l'activitat com a habitatge. Malgrat el requeriment, la Guàrdia Urbana de Barcelona va comprovar la setmana passada que els magatzems seguien sent utilitzats com a habitatge i va tornar a instar l'ordre, amb l'advertència que si no es desallotjaven els locals es procediria al precinte, que finalment s'ha dut a terme a primera hora d'aquesta tarda.

L'immoble número 55 del carrer de la Cera estava considerat per la Guàrdia Urbana com un centre d'activitats il·legals i de delinqüència. Durant l'any passat, la policia local va practicar en aquest immoble una quinzena d'inspeccions i mig centenar d'intervencions relacionades amb la seguretat ciutadana, la majoria per baralles i tràfic de drogues. En aquestes intervencions s'havien tramitat 168 denúncies per infraccions de les ordenances municipals.

stats