Política 24/02/2011

Presos antifranquistes demanen que es mantingui el Memorial Democràtic

Ha recalcat que el govern de CiU "cometria un greu error" si utilitza la retallada pressupostària com a excusa per acabar amb el Memorial

Efe
1 min

BarcelonaL'Associació Catalana d'Expressos Polítics Antifranquistes, que commemorarà la setmana que ve el 30 aniversari de la seva legalització, ha demanat avui al nou govern de la Generalitat que mantingui el Memorial Democràtic i el doti de recursos perquè pugui continuar exercint la seva funció. El president d'aquesta associació, Enric Pubill, ha expressat aquest migdia en una roda de premsa la seva preocupació per "la situació d'incertesa" en què es troba el Memorial Democràtic i ha recalcat que el govern de CiU "cometria un greu error" si utilitza la retallada pressupostària com a excusa per acabar amb el Memorial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dilluns que ve l'Associació Catalana d'Expressos Polítics Antifranquistes celebrarà un acte públic a l'Auditori de Barcelona per commemorar el trentè aniversari de la seva legalització, en el qual es reivindicarà la lluita contra la dictadura que van protagonitzar molts ciutadans entre els anys 60 i 70. Aquests ciutadans han estat batejats per l'associació com la "Generació TOP", en referència al Tribunal d'Ordre Públic (TOP) que jutjava i condemnava als lluitadors antifranquistes i que, després de ser aprovada la Constitució, va passar a ser denominada Audiència Nacional.

En el transcurs d'aquest acte serà llegit el manifest "Memòria i justícia. Contra la impunitat i l'oblit", que ja compta amb més de 150 adhesions. Segons Enric Pubill, reivindicar la memòria històrica "no ha de ser vist com una cosa de nostàlgics o de vells", sinó que les generacions joves han de prendre el relleu i assumir la importància d'una qüestió com aquesta.

stats