Política 26/01/2015

El Tercer Sector celebra l'acord CiU-ERC per a un fons social extra pel 2015 però el titlla de "pas massa petit"

Les entitats asseguren que "encara està lluny del sol·licitat" per la "situació d'emergència social" que viu Catalunya

Ara/ Efe
1 min

BarcelonaLa Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha valorat avui dilluns "positivament" l'acord assolit entre ERC i CiU per augmentar en 100 milions el pressupost, un 88 % dels quals destinat a despeses socials i la resta a construir les denominades "estructures d'estat", entre elles la "hisenda catalana". Les entitats socials han assegurat que és un "pas endavant" per millorar les polítiques socials en la "major part" de capítols que havien demanat: rendes mínimes, dependència, discapacitats, ocupació i habitatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, consideren que "encara està lluny del sol·licitat". La presidenta del Tercer Sector, Àngels Guiteras, ha afirmat que l'acord del pressupost "és un pas endavant, però massa petit. La gent segueix patint". Per a ells, els recursos continuen sent "insuficients" i "lluny dels objectius desitjables" per fer front a la situació d’"emergència social" a Catalunya.

En l'àmbit de la Renda Mínima d'Inserció les entitats valoren positivament l'augment de "12 milions" d'aquesta partida però lamenten que no s'ampliï l'abast d'aquesta prestació social a totes aquelles famílies que, amb fills o amb persones dependents a càrrec, actualment no tenen ingressos.

Pel que fa a l'habitatge, el Tercer Sector valora amb "satisfacció" l'augment del pressupost per a ajuts a les situacions d'emergència d'habitatge i afectats per desnonaments, però alhora critiquen que no es contemplin mesures semblants pel pagament del lloguer.

En els acords sobre pobresa energètica, les entitats insisteixen que "només tindrà sentit" si les companyies subministradores hi aporten uns recursos "equivalents" als que aporten les Administracions Públiques.

stats