Política 14/06/2015

Procés Constituent avala la proposta de Forcades de confluir amb la CUP, ICV-EUiA i Podem el 27-S

L'assemblea del moviment valida amb 366 vots de 501 butlletes emeses (un 73%) la confluència defensada per la monja benedictina. L'opció alternativa d'aliança només amb la CUP ha rebut 114 suports

Joan Serra
1 min
Teresa Forcades, després de la votació a l'assemblea de Procés Constituent a Terrassa. / J. SERRA

BarcelonaProcés Constituent ha acordat en l'assemblea d'aquest diumenge, convocada als Escolapis de Terrassa, treballar per aconseguir una confluència amb la CUP, ICV-EUiA i Podem de cara a les eleccions del 27-S. La proposta defensada per Teresa Forcades ha rebut 366 vots a favor de 501 butlletes emeses (un 73% de suports). Fins a 114 membres de Procés Constituent han votat l'opció alternativa (un 22%), que preferia teixir una aliança exclusivament amb la CUP. Hi ha hagut també 21 vots en blanc. Després que s'hagin comunicat els resultats a l'assemblea, Forcades ha pres la paraula per agrair els suports rebuts i dibuixar l'escenari de cara als comicis de la tardor. "La ruptura demana desobediència, pacífica però contundent", ha expressat la monja benedictina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta que Forcades ha elevat a l'assemblea –que ja figurava en els postulats fundacionals de Procés Constituent– desgrana que la confluència està "oberta a totes les formacions polítiques". En el text, però, s'interpel·la directament la CUP, així com ICV-EUiA i Podem. Les dues últimes forces ja formen part de Barcelona en Comú i també han obert la porta a fer el mateix en els comicis del 27-S. Conscient de la dificultat de sumar la formació independentista a l'aliança dels comicis de la tardor –a Barcelona, la CUP va presentar-se en solitari–, Forcades ha detallat els límits de l'entesa en cas que la confluència més àmplia no sigui possible. En el document 'Constituents per la confluència', que s'ha validat aquest diumenge, es descarta un acord amb una sola formació i també s'aposta per fer una llista pròpia si l'aliança múltiple no es concreta.

stats