Política 22/12/2013

El Procés Constituent pretén impulsar una candidatura unitària de "ruptura"

El moviment trasllada el posicionament sobre la pregunta de la consulta als grups locals

Efe
1 min
LÍDERS DE RENOM 
 Vicenç Navarro, Oliveres i Forcades van ser els principals oradors de l'acte.

BarcelonaEl moviment d'esquerres i sobiranista Procés Constituent, liderat per la monja Teresa Forcades i l'economista Arcadi Oliveras, pretén impulsar una candidatura electoral unitària a favor de la "ruptura" per canviar l'actual sistema per un altre que es regeixi per la justícia social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La intenció del Procés Constituent és arribar a impulsar una candidatura unitària per a les eleccions autonòmiques per fer aquesta ruptura i fer un canvi de constitució que permeti estructurar-nos amb criteris de justícia social", ha afirmat aquest diumenge Forcades durant la primera Assemblea General d'aquest moviment.

Els 800 delegats presents a l'assemblea, celebrada a Sabadell (Vallès Occidental), han aprovat el pla de treball del primer semestre de l'any vinent, en què es continuarà amb la campanya independentista "Per una República Catalana del 99%" –de la majoria de la població i no de "l'1% corrupta"– i una d'específica a favor de l'impagament del deute "il·legítim" i per la democràcia participativa.

L'Assemblea de Procés Constituent no s'ha pronunciat, però, sobre la formulació de la pregunta de la consulta acordada entre CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, i ha acordat traslladar als grups locals el debat sobre el seu posicionament, encara que ha definit aquest eventual referèndum com "un dels reptes democràtics més importants que hi haurà a Catalunya l'any vinent".

L'assemblea del Procés Constituent també ha aprovat una declaració de rebuig a l'avantprojecte de llei de l'avortament impulsat pel govern del PP i ha reivindicat "el dret de les dones a decidir sobre els seus cossos".

stats