Política 18/10/2017

Prop de 2.000 persones es manifesten a Barcelona contra la independència

"Puigdemont a presó" ha tornat a ser el clam principal de la protesta unionista

Anna Moyà
2 min
Concentració unionista a la plaça Francesc Macià

BarcelonaL'entitat nacionalista Españoles de a pie va convocar dimarts una manifestació a la plaça Artós de Sarrià per protestar contra la independència de Catalunya. La marxa va ser suspesa perquè no hi havia prou gent. Davant el fracàs van fer una segona convocatòria, aquest dimecres a la plaça Francesc Macià, que justament dimarts va ser escenari de la multitudinària concentració per demanar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, en la que van assistir 200.000 persones segons la Guàrdia Urbana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la Guàrdia Urbana, 2.000 manifestants han assistit a la concentració d'Españoles de a pie sota la intensa pluja que queia a les vuit de la tarda. Els unionistes, entre els quals hi havia Xavier García Albiol, han fet voltes a la plaça i entre els crits principals que se sentien hi havia el de "Puigdemont a presó". Alguns manifestants han demanat també presó per Junqueras i Trapero. "Catalunya és Espanya" i "Em mullo per España [en referència a la forta pluja]" era dos dels altres crits que se sentien. En una de les pancartes es podia llegir "On ets Colau?".

Xavier García Albiol ha parlat pels mitjans des de la concentració i ha assegurat que és "molt important que tanta gent hagi sortit al carrer tot i el diluvi que cau, això demostra que Puigdemot no pot parlar en nom del poble català". El líder del PP ha dit que demà el Govern "molt probablement" seguirà endavant amb "el procés rupturista i si això passa el govern espanyol haurà d'aplicar l'article 155". Preguntat sobre el Consell Nacional del PDeCAT, que aquest vespre ha anunciat que és partidari d'aixecar la suspensió de la DUI si l'estat aplica el 155, Albiol ha afirmat que "per molt que cridin no doblegaran ni el govern espanyol ni l'Estat de dret. Es poden guardar a casa les declaracions d'Independència".

A la concentració, hi ha hagut un moment de tensió quan un grup de manifestants s'han posat davant els cotxes que estaven aturats a la Diagonal i no els deixaven passar si els conductors no deien "Viva España". La periodista Anna Vallhonesta ha penjat al seu compte de Twitter un vídeo del moment. En un altre vídeo, es veu com un home increpa la periodista i l'assetja amb una bandera d'Espanya.

stats