Política 30/11/2015

Pugna en el podi del 20-D, segons les enquestes

Ciutadans se situaria en segona posició segons una enquesta d''El Mundo', per davant del PSOE i a tocar del PP. Quàdruple empat a Catalunya, segons un sondeig de 'La Vanguardia'

2 min
Albert Rivera i Mariano Rajoy / EFE

Pugna pels tres graons del podi electoral a quatre dies d'inici de la campanya electoral pel 20-D, segons les enquestes que publica la premsa de Barcelona i Madrid aquest dilluns. Ciutadans se situaria en segona posició per davant del PSOE, segons el sondeig d''El Mundo', que situa els d'Albert Rivera (23% dels vots i entre 82 i 84 diputats) a només quatre punts del PP de Mariano Rajoy (27,1% i entre 111 i 115 diputats) i els dóna la clau de la governabilitat. Els de Pedro Sánchez, en canvi, es quedarien amb el 20,2% dels vots i entre 78 i 79 diputats. Contrasta amb l'estimació de vot de l'enquesta de l''Abc', que situa el PSOE en segona posició (23,1%), per darrere del PP (28,3%) i per davant de Ciutadans (17,4%). Podem, en canvi, no aixeca cap i es manté en quarta posició en ambdues enquestes, amb el 14,9% de la intenció de vot, segons l''Abc', i el 16,2%, segons l'enquesta d''El Mundo'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta que publica 'La Razón' s'acosta més als resultats que projecta el sondeig de l''Abc'. Així, el diari que dirigeix Paco Marhuenda situa en primera posició el PP, amb el 29,3% dels vots i entre 125 i 130 diputats; el PSOE en segona posició, amb el 23,1% i entre 93 i 95 diputats; C's, tindria la clau, amb el 17,4% i entre 52 i 55 diputats, i Podem es queda amb el 15,5% dels vots i entre 42 i 46 diputats, i sense capacitat de decantar majories.

Quàdruple empat a Catalunya

Pel que fa a la projecció electoral a Catalunya, els sondejos publicats aquest dilluns dibuixen un quàdruple empat. És el cas de l'enquesta de 'La Vanguardia', que planteja un empat a quatre entre ERC i Ciutadans, amb un creixement meteòric, i Democràcia i Llibertat i el PSC, que cauen per sota dels 10 diputats.

stats