Política
Política 03/12/2011

Puig assegura que els Mossos van utilitzar "la mínima força" en la càrrega de la Model

El conseller assenyala que "cal trobar un equilibri" entre el dret de manifestació i el funcionament dels serveis públics. La coalició ICV-EUiA presentarà dilluns una bateria de preguntes perquà Puig expliqui al Parlament els motius de la contundència de l'actuació policial

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha defensat l'actuació policial que van dur a terme aquest divendre els Mossos d'Esquadra per alliberar els accessos del centre penitenciari de la Model de Barcelona, bloquejats pels funcionaris de presons com a protesta per les retallades que la Generalitat vol aplicar als treballadors públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig assegura la policia la policia va utilitzar "la mínima força" per assegurar el bon funcionament del servei penitenciari. En aquest sentit destaca la necessitat de trobar un punt intermig entre el dret de manifestar-se i el compliment de la feina dels empleats del Govern. Ho ha dit a Espinelves (Osona), on ha visitat la Fira de l'Avet.

El conseller ha defensat la necessitat de garantir el bon funcionament dels serveis públics i l'atenció en un país com Catalunya on els ciutadans "gaudeixen de llibertats". El conseller ha advertit que en el cas de la Model calia defensar els drets dels reclusos del centre penitenciari i a la vegada el dels treballadors que no volien sumar-se a l'acte de protesta i, conseqüentment, complir amb les seves obligacions. Així mateix ha remarcat que la càrrega policial es va dur a terme utilitzant "la mínima força" i només amb l'objectiu de "garantir el pas". El titular d'Interior ha recordat que "un cop alliberada la porta la gent va poder seguir-se manifestant".

Puig ha indicat que entén que hi hagi un sector del funcionariat públic descontent amb les retallades i que vol manifestar-se però ha advertit que aquest dret "ha de trobar un punt d'equilibri amb la garantia del funcionament dels serveis públics i les institucions", ha assenyalat.

El conseller considera que en aquest context hi ha certes línies que no poden traspassar-se i ha indicat que el límit es supera "quan hi ha algú que el que fa és impedir que les coses funcionin amb normalitat i la policia es veu obligada a intervenir", com va succeir en el cas de la Model.

Puig també ha explicat que va ser el Departament de Justícia qui va alertar Interior que calia garantir l'accés a la presó perquè sinó es podia arribar a un escenari complicat "per a milers de presoners que necessitaven ser atesos pel personal que havia d'entrar a treballar i no podia".

D'altra banda, ha assenyalat que serà la Fiscalia qui decidirà si cal tipificar com a delicte alguna de les accions que van protagonitzar els funcionaris del centre penitenciari: "Em consta que el Departament de Justícia està estudiant si es pot obrir algun expedient sancionador a algun funcionari públic que no hagi complert amb les seves funcions", ha remarcat Puig que ha explicat que no té constància que hi hagi hagut cap denúncia més per part de la policia a cap dels manifestants presents en el bloqueig.

ICV-EUIA exigirà explicacions a Puig

El diputat d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha lamentat la càrrega dels Mossos d'Esquadra contra funcionaris de presons davant la presó la Model i ha anunciat que la formació ecosocialista presentarà dilluns vinent una bateria de preguntes al conseller d'Interior perquè aquest expliqui davant al Parlament els motius de la contundència de l'acció duta a terme pels agents de la policia de Catalunya.

stats