POLÍTICA
Política 23/06/2013

Puig nega que CiU visqui la "seva pitjor crisi" i assegura que Unió no estarà amb PP i PSOE contra la consulta

El conseller d'Empresa i Ocupació creu que Foment comet un "error" en no anar a la constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha negat aquest diumenge que CiU estigui vivint "la seva pitjor crisi", i es mostra convençut que Unió acabarà donant suport a la consulta pel dret de decidir, enlloc de fer "costat" al punt de vista de PP i PSOE. Ho ha dit en una entrevista al canal 3/24 en què també ha opinat sobre l'absència de la patronal Foment del Treball en l'acte institucional de constitució del Pacte Nacional pel Dret de Decidir. Puig afirma que respecta la decisió de la patronal, tot i que considera que comet un "error". Apunta, a més, que hi ha empresaris, al marge del que es digui des de Foment o Pimec, que "acabaran prenent posició" en el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig s'afegeix a les veus crítiques per la decisió de Foment de no acudir la setmana vinent a la constitució del Pacte, com la de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, qui dissabte qualificava, en declaracions a Catalunya Informació, als empresaris representats per Foment de ser "menys dinàmics" per la seva reticència al procés sobiranista. "Deuen tenir diferències internes i diversitat d'opinions, condicionats per seguir la corretja a la CEOE, que els convida a romandre en la neutralitat", ha analitzat Puig sobre la postura de Foment.

"Imaginacions" de Navarro

El també exsecretari general adjunt de Convergència s'ha referit a les declaracions del líder el PSC, Pere Navarro, en què considerava que algunes entitats acudiran a contracor a la constitució del Pacte Nacional pel Dret de Decidir per tal que no els titllin d'"antipatriotes". Puig considera que aquestes reflexions són fruit de la "imaginació" del líder dels socialistes catalans.

"Lamento que Navarro i el PSC estiguin en aquesta contradicció interna", ha declarat, recordant el contrast de punts de vista entre l'actual direcció i altres vessants ideològiques, i més catalanistes, del partit, amb caps visibles com l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, o els exconsellers Joaquim Nadal, Marina Geli o Ernest Maragall, qui va deixar el PSC per fundar Nova Esquerra Catalana. "Tinc la sensació que aquesta presumpció que hi ha entitats no vindran a gust a l'acte és un exercici (del PSC) per amagar les seves febleses i contradiccions", ha raonat Felip Puig.

stats