POLÍTICA
Política 25/08/2011

Puig justifica que la marxa convocada per PxC a Salt s'ha prohibit perquè “atempta contra la seguretat i la cohesió social”

El conseller d'Interior ha criticat el fet que “hi ha gent que intenta excitar les baixes passions” i ha recordat que “val més prevenir que intervenir per evitar aldarulls”

Redacció
1 min
Felip Puig, conseller d'Interior

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha justificat la prohibició de la marxa convocada per Plataforma per Catalunya (PxC), que pretenia recórrer aquest dissabte els carrers del municipi gironí de Salt per protestar contra la construcció d'una mesquita al municipi. “Creiem que no era pertinent autoritzar aquesta manifestació, que atempta contra la seguretat i la cohesió social”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, i ha recordat que “val més prevenir que intervenir per evitar aldarulls”. El conseller ha criticat el fet que “hi ha gent que intenta excitar les baixes passions” quan ha parlat de la problemàtica que viu el municipi gironí. Puig ha valorat la “relativa tranquil·litat” que ha viscut el país aquest estiu pel que fa als incendis als boscos, però ha dit que tem que al municipi gironí de Salt hi hagi “un incendi, però no forestal”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Puig, “la presència de PxC obeeix a una voluntat ciutadana però presenta problemes perquè no té prou clar el model polític”. El conseller ha explicat que la força política que lidera Josep Anglada “aprofita la por del ciutadà per treure'n rèdit”, i ha opinat que aquesta política “no té recorregut”. Puig ha reconegut, però, que alguns municipis tenen un “problema d'integració” amb “alguns punts de fricció” i que cal “endreçar la convivència”. “Hi ha un cert debat social”, ha dit el conseller, que ha recordat que en matèria d'immigració “hem de ser molt sensibles”.

stats