DEBAT D'INVESTIDURA
Política 22/12/2010

Felip Puig negocia amb PP i PSC que demà facilitin la investidura d'Artur Mas

El futur president intervindrà aquesta tarda de forma directa en les converses que s'estan duent a terme al Parlament

Redacció
3 min
Felip Puig

BarcelonaCiU busca que PSC i PPC facilitin la investidura d'Artur Mas a menys de 24 hores de la segona votació. Els contactes s'han intensificat en les últimes hores i fins i tot el mateix Mas hi intervindrà aquesta tarda. De moment, Felip Puig, negociador de la federació, s'ha reunit aquest matí amb el socialista Miquel Iceta i amb el popular Jordi Cornet per arrencar-los un compromís d'abstenció, decisió que cap dels dos partits ha pres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el PSC no ho decidirà fins a la reunió que es produirà aquesta tarda entre Mas i el president del grup socialista, Joaquim Nadal. Mas també es trobarà amb el president d'ERC, Joan Puigcercós, i està disposat a fer-ho també amb la líder del PPC, Alicia Sánchez-Camacho. A menys de 24 hores de la segona votació d'investidura d'Artur Mas, CiU negocia amb els grups oberts a facilitar que Mas sigui el 129è president de la Generalitat. Per això, Felip Puig s'ha reunit aquest mateix matí amb el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, i amb el secretari general del PP, Jordi Cornet.

En el primer cas, Miquel Iceta ha traslladat a Puig les condicions que el PSC posa per poder facilitar la investidura de Mas. Els socialistes adverteixen que la seva abstenció no serà gratis i volen que CiU no desfaci tot el que ha construït el tripartit. Posen especial èmfasi en aquelles qüestions que requereixen més que majoria absoluta per ser modificades, com és el cas de tot el que fa referència a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Puig, al seu torn, passarà aquesta llista de peticions a Artur Mas, que aquesta tarda es reunirà amb el president del grup socialista, Joaquim Nadal. La posició final del PSC dependrà d'aquesta trobada, però no serà fins a la reunió de grup de demà a les nou del matí que el partit oficialitzarà la seva postura.

Pel que fa a la trobada entre Puig i Cornet, s'ha produït en dues tongades. S'han reunit primer durant una mitja hora en el despatx del secretari primer de la mesa. Posteriorment, Puig s'ha dirigit al seu propi despatx i cinc minuts més tard ho ha fet Cornet. Aquesta segona trobada ha durat no més d'un quart d'hora. Fonts del PP català han explicat que esperen més concreció de CiU en tots els àmbits per poder decidir si finalment s'abstenen. La seva reclamació és clara: que la federació aparqui els debats identitaris i se centri en la solució de la crisi.

Han recordat que CiU negocia a tres bandes i s'han queixat que la federació nacionalista demani responsabilitat al PPC i han deixat clar que si Mas no és investit president en segona volta, la responsabilitat principal serà precisament de CiU. De tota manera, també han argumentat que el PPC vol construir i han pronosticat que acabaran sent el grup més responsable de l'oposició, declaració que els podria apropar a una abstenció. Sobre el concert econòmic, han subratllat que CiU ara parla de pacte fiscal, i que això ja és una qüestió més econòmica que identitària que no requeriria modificar la Constitució, sinó la Lofca.

Des de CiU, es confia en l'abstenció de PPC o del PSC. De fet, el que desitjarien és que s'abstinguessin tots dos, fins i tot ERC, però temen que els republicans no vulguin aparèixer al costat dels populars.

Per intentar acostar posicions, Artur Mas i Joan Puigcercós es reuniran aquesta mateixa tarda. Mas està disposat també a fer-ho amb la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho.

stats