DEBAT D'INVESTIDURA
Política 23/12/2010

Puigcercós lamenta que CiU no hagi volgut pactar amb ERC i li reclama que avanci en el dret de decidir

El president d'Esquerra ha defensat que "està en risc allò que s'ha construït en els darrers 30 anys" i que l'autonomisme és una via morta

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl president d'Esquerra, Joan Puigcercós, s'ha acostat al faristol del Parlament amb un adhesiu en defensa del català a l'escola, com la resta de diputats del seu grup, i ha començat la seva intervenció assegurant que “res serà igual” després de la retallada del Tribunal Constitucional, “com ha demostrat la sentència del Suprem”. “Ja no valen queixes de lament, cal una nova proposta”, ha afirmat, “que no passa per reformar Estatuts o Constitucions”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, Puigcercós ha lamentat que CiU no arribés a un acord amb els republicans perquè la federació nacionalista no va acceptar una comissió d'estudi del concert econòmic, un pacte per lluitar per la transparència en l'administració i un desenvolupament pactat del reglament de la Llei del cinema. “Són qüestions que marquen el pols de la legislatura”, ha assegurat. Tanmateix, el líder independentista ha avançat que Mas trobarà el seu partit per arribar a acords durant els propers anys en un marc autonomista que ha qualificat d'esgotat.

El president d'Esquerra ha defensat que “està en risc allò que s'ha construït en els darrers 30 anys” i cal canviar les coses “en base al dret de decidir”, en especial si Madrid frena el nou pacte fiscal que proposa Mas. “Cal superar un model que ja no és útil”, ha assegurat després de donar per enterrat el continuisme autonomista.

stats