Política
Política 28/11/2010

Puigcercós creu que l'electorat "ha donat suport al catalanisme de centre dreta"

Admet sense embuts la derrota d'ERC, que ha passat de ser la tercera força del Parlament a ser-ne la cinquena

Redacció
1 min
Puigcercós comprèn que els votants no hagin fet confiança a ERC

BarcelonaLi ha costat comparèixer a Joan Puigcercós. El vot escrutat ja sobrepassava el 95%, tot i que feia estona que els resultats estaven dats i beneïts. De fet, pràcticament des de bon començament. Les primeres paraules del líder republicà han estat de felicitació per al guanyador clar de la nit, Convergència i Unió. Hores abans, quan tot just es coneixia el sondeig de TV3, el portaveu del partit, Ignasi Llorente, declarava que en aquesta nit electoral no valien els tòpics. La nit seria curta i, sobretot, no tots sortirien vencedors. Hi havia un clar guanyador, i aquest era Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC ha perdut la meitat dels seus escons. Aquesta vegada, la ciutadania "no ens ha fet confiança", deia Puigcercós. S'han quedat amb 10 escons i han caigut fins a ser la cinquena força a Catalunya, per sota d'Iniciativa per Catalunya-Verds. "Hem perdut", ha dit seriós Puigcercós, "l'electorat ha donat suport al catalanisme de centre dreta". El president d'Esquerra ha volgut assenyalar la importància de l'alternança com a motiu de normalitat, però ha destacat que a Catalunya segueixen guanyant els catalanistes.

Les paraules de Puigcercós han anat precedides i acomiadades per l'aplaudiment de la militància que s'ha col.locat al voltant de les taules que ocupaven els periodistes. La resposta de la cúpula d'ERC han estat somriures rígids i posat seriós en abandonar la sala. Posteriorment, s'han sentit crits d'independència. I després, els dirigents republicans s'han retirat per analitzar serenament els resultats. Demà toca executiva. Fonts d'Esquerra asseguren que de moment no es planteja cap canvi de rumb i que Puigcercós no ha de validar el seu lideratge.



stats