DEBAT CONGRESSUAL
Política 01/10/2011

Puigcercós: “L’ambició nacional va per davant de criteris com la governabilitat”

El president sortint d'ERC s'acomiada fent autocrítica pels "personalismes" i les divisions i constants batalles internes a ERC que atribueix a la "poca decència" d'alguns dissidents

Narcís Presas
2 min
Un moment d ela intervenció de Puigcercós al congrés del Palau de Congressos de Girona

GironaEl president sortint d’Esquerra Republicana, Joan Puigcercos, ha admès que després de l’experiència dels governs tripartits el partit ha après la lliçó que “l’ambició nacional va per davant de criteris com la governabilitat”. “La governabilitat per la governabilitat no és un valor”, ha assegurat Puigcercós en el seu informe de presidència per acomiadar-se del càrrec de president, en el que ha estat el discurs d'obertura del 26è Congrés del partit republicà que es fa aquest dissabte a Girona. Puigcercós ha instat la nova direcció a teixir noves complicitats i "aliances"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha fet un exercici d’autocrítica -"he estat part del problema- i ha carregat contra els personalismes, les divisions internes i les dificultats històriques del partit per afrontar els relleus a la direcció i ha ofert tota la col·laboració i ajuda a la nova direcció encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira. Ha carregat contra la "falta de lideratge" d'ERC en el si del tripartit i ha deplorat "l'acomodament i falta d'humilitat" d'alguns càrrecs republicans al tripartit, en una clara referència a l'ara ja exmilitant Josep-Lluís Carod-Rovira. A això hi ha afegit que el rebuig al pacte de govern tripartit i les dificultats per explicar un acord que per moltes persones era inintel·ligible, la divisió interna i externa i els personalismes, a més de la "poca decència" d'alguns dissidents han estat les principals causes dels mals resultats d’Esquerra en les últimes cites electorals.

Després de fer autocrítica, Puigcercós també s’ha esmerçat a defensar el llegat que deixa la seva direcció -en un període especialment convuls per a ERC- a la que avui cedirà el relleu. Puigcercós ha tret pit per l’increment del suport social de l’independentisme i la defensa d’un independentisme inclusiu que no exclogui a ningú. En aquest sentit, ha carregat contra els maximalismes. “Hem après que el maximalisme i els discursos d’immediatesa no ens portaran a enlloc”, ha afirmat el president d’ERC, que s’ha acomiadat enmig d’una forta i llarga ovació del seus companys de partit.

stats