Política 16/07/2011

Puigcercós critica "la marxa enrere" de CiU en la defensa de la llengua i la cultura

El president d'ERC defensa que la sortida de la crisi passa per un estat català propi

Acn
2 min
El president d'ERC, Joan Puigcercós, i el portaveu de Bildu, Pello Urizar a Montblanc / ACN

MontblancEl president d'ERC, Joan Puigcercós, ha responsabilitzat l'estat espanyol de l'actual crisi econòmica. El president d'ERC ha criticat la impunitat amb què s'ha deixat actuar alguns sectors de la banca així com també la precarietat laboral o un model econòmic sustentat en multinacionals. El líder republicà ha defensat que la sortida de la crisi passa per un estat propi català que tingui els seus propis recursos i defensi els drets i les persones. El líder republicà també ha lamentat el que considera passos enrere de l'actual govern de CiU pel que fa a llengua i cultura i ha posat com exemple les lleis del cinema i la de consum o l'obligatorietat dels professors universitaris de conèixer el català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha demanat a un públic molt jove que no es deixi enredar pels qui qüestionen la democràcia i la identitat de les nacions, com la catalana, davant del context de crisi actual. En aquest sentit, el líder republicà ha defensat "una sortida nacional catalana" de la crisi i un estat que disposi dels seus propis recursos per poder produir i garantir els drets de la ciutadania. El president d'ERC també ha demanat un compromís a la generacions més joves per aconseguir "un futur lliure" des d'una política pròpia. Puigcercós ha posat com exemple Bildu, que "amb esforç han plantat cara per fer un pas més cap a la independència d'Euskadi".

A l'acte també ha intervingut el portaveu de Bildu, Pello Urizar, que ha recordat que la lluita per la independència no és una lluita "contra Espanya" sinó un desig que Catalunya i el País Basc siguin en el futur estats d'Europa.

El president d'ERC ha lamentat que el Govern no aprofiti les seves "quotes de poder" i estigui fent passos enrere en la defensa de la llengua i la cultura. Puigcercós considera que CiU està "claudicant" davant del professorat universitari en flexibilitzar la obligatorietat de conèixer el català per exercir a les universitats del país. També ha criticat que es cedeixi davant les grans multinacionals cinematogràfiques amb la llei del cinema o que "es reculi en nom de l'economia i la convivència" en la llei del consum.

stats