RELLEU A ERC
Política 18/12/2010

Puigcercós renuncia per obrir una nova etapa a ERC i acabar amb les batalles internes

El 80% del consell nacional avala Puigcercós a la presidència d'ERC perquè capitanegi el procés cap al congrés avançat del 2011

Marc Colomer
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que ha renunciat a tornar a optar a la presidència d'ERC en el congrés d ela tardor per facilitar l'obertura d'una nova etapa interna en el partit i acabar amb les lluites caïnites que ja han esdevingut un clàssic pel partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença després de ser ratificat pel 80% del consell nacional del partit -151 consellers han votat a favor, 23 en contra i 14 en blanc- ha explicat que amb la seva renúncia pretenia falcar l'estabilitat del partit d'ara a les municipals i també fins al congrés de la tardor del 2011

Ha defensat que amb la seva renúncia evita que abans de les eleccions locals del maig el partit entri en una nova batalla interna d'efectes devastadors de cara a les municipals. La renúncia no es farà efectiva fins el congrés que haurà d'escollir el seu substitut. "No es pot abandonar la direcció d'un partit en el moment més dificil", ha asseverat.

El president ratificat d'ERC s'ha compromès a treballar d'ara al congrés per facilitar la configuració d'una única candidatura de consens que sigui representativa de les diferents sensibilitats i que condueixi el partit a una nova etapa de cohesió i que deixi enrere les batalles. Això sí, ha alertat que la diversitat de procedències, persones i opinions necessita un esforç de generositat comú".

A més, ha manifestat que ha demanat la confiança dels consellers nacionals no per obtenir un "xec en blanc" sinó per poder donar cobertura i acompanyar a la gent del món municipal de cara a les eleccions del maig.

Una decisió "personal"

Joan Puigcercós ha assegurat que la seva renúncia ha estat fruit d'una "decisió personal" després de "reflexionar" entorn a la patacada del 28-N. "He fet el pas enrere per tenir més llibertat i capacitat de treball al servei del partit i de cara al pròxim congrés", ha manifestat. Creu que amb la renúncia propicia un "relleu tranquil". Ha advocat perquè ERC faci un "canvi de cultura políitica". "ERC ha tancat avui una etapa" caïnita per donar pas a la de la cohesió que, ha dit, reclamen els alcaldes i el territori. El meu gest es deu al món municipal", que "ha fet un gran esforç i ara els hem de donar alè".

Això sí, ha llançat una advertència als que vulguin començar ja ara, abans de les municipals, els moviments en clau congressual: "Seré amatent als moviments que no toquen dels que vulguin ara ja plantejar el congrés. Ara toquen municipals". "ERC farà honor al seu nom. Va neixer el 19 de març del 1931 i va sortir a l'arena a les municipals del 14 d'abril del 1931", ha conclòs per posar de relleu l'ànima més municipalista del partit.

stats