EL FONS DE COMPETITIVITAT, EN CAMPANYA
Política 17/05/2011

Puigcercós: “Les retallades de Mas eviten a Zapatero fer-les als ministeris”

Insta Mas a exigir a Duran que convoqui d'una vegada la reunió constitutiva de la comissió bilateral Estat-Generalitat

Efe
2 min

BarcelonaEl líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha considerat avui "lògic" que al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, li agradin les “retallades” pressupostàries d'Artur Mas a Catalunya perquè així "ell s'evita haver-les de fer als ministeris quan la UE li imposi nous ajustos". Puigcercós s'ha referit en un acte electoral a Barcelona a les declaracions de Zapatero en què va dir que compartia la necessitat que el president català, Artur Mas, dugui a terme "retallades" pressupostàries per complir amb els objectius de reducció del dèficit públic, tot i que també li aconsellava que "escoltés" als manifestants que diumenge clamaven contra els efectes de la reducció pressupostària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Puigcercós, "Zapatero ja es prepara, perquè està fent tan malament les coses que qualsevol dia la UE li vindrà a imposar més sacrificis" i "si és Catalunya qui les fa, perquè el Govern de la Generalitat vol aplicar més retallades que ningú, doncs llavors ell haurà de retallar menys als ministeris".

"Tots els països i els estats han d'aplicar ajustaments, però aquí només veiem que els fa Catalunya, on se'ns demana molt, i en canvi, continua la festa fiscal en territoris que estan sobrefinançats", ha lamentat. En aquest punt, ha considerat lògic que "Zapatero vegi bé les retallades de Mas, perquè així ell ha de retallar menys en els ministeris" per complir globalment amb l'objectiu de reducció del dèficit d'Espanya que li imposa la UE.

Sobre la possibilitat que després de les eleccions del 22 de maig el govern espanyol s'avingui a complir amb el model de finançament i li pagui a Catalunya el que correspon pel fons de competitivitat, Puigcercós ha indicat "que no li quedarà més remei perquè es tracta de complir una llei en vigor ". Ha reclamat, però, al Govern de la Generalitat que li exigeixi a Josep Antoni Duran i Lleida (portaveu de CiU al Congrés) que "convoqui ja la primera reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat", ja que la part catalana d'aquest organisme està presidida per ell i "ja fa temps que es podria haver fet la reunió constitutiva".

stats