CRISI A ERC
Política 13/12/2010

Puigcercós retreu a Benach que reclami un canvi de lideratge a ERC en un moment que cal unitat

El president cessant del Parlament ha dit aquest matí que calia que el líder d'ERC deixés pas a una nova generació després del congrés extraordinari

Redacció
1 min
Joan Puigcercós, president d'ERC.

BarcelonaEls membres de l'Executiva Nacional han arribat a la reunió d'aquest dimarts sabent que el president del Parlament en funcions, Ernest Benach, havia apostat des de Rac 1 perquè el president d'ERC, Joan Puigcercós, faci un pas enrere dins del partit i obri la porta a nous lideratges. Segons han explicat fonts de l'executiva a l'ACN, Benach ha pres la paraula per aclarir que la renovació que proposa s'ha de fer en el marc del Congrés de l'any que ve i no de manera immediata. Tot i aquestes explicacions, Puigcercós li ha replicat que aquestes declaracions no ajuden en un moment que cal unitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president d'ERC troba inoportunes les declaracions de Benach precisament la setmana que el se celebra el Consell Nacional en què se sotmetrà a votació la seva continuïtat al capdevant del partit . Així li ha fet saber el mateix Puigcercós a Benach davant de la resta de membres de l'Executiva Nacional d'aquest dilluns. En aquest sentit, li ha recordat que ara és moment de màxima unitat i que les seves declaracions no ajuden a aquest objectiu.

Benach, que ja ha anunciat que renuncia a l'acte de diputat, ha remarcat dins de l'Executiva Nacional que feia referència a una renovació que s'ha de fer en el marc del congrés extraodinari. De fet, en les seves declaracions a Rac 1, Benach ha valorat de forma positiva que Puigcercós hagi "aguantat el partit" i també ha afegit que ara li pertoca "portar el vaixell fins al Congrés" però també ha deixat clar que després del Congrés "els nostres referents de cara al futur han de ser uns altres".

stats