Política 27/02/2017

Puigdemont respon a Felip VI que qui no col·labora institucionalment és el govern espanyol

El president de la Generalitat parla des del MWC del discurs del rei ahir en el sopar d'inauguració de la fira

Ara
2 min
Carles Puigemont i Felip VI visitant el Mobile World Congress

BarcelonaDesprés que el rei Felip VI demanés "col·laboració lleial entre institucions" durant la inauguració a Barcelona del Mobile World Congress, aquest dilluns el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que és l'Estat qui no du a terme aquesta col·laboració tot i que la Generalitat la demana. "És el que no parem de demanar i el que trobem a faltar", ha apuntat, i ha convidat la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, a "prendre nota" de les paraules del rei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ha assegurat que "els països han de col·laborar entre ells, i no es pot entendre res si no és en un context global i de col·laboració entre veïns". "Fa anys que estem esperant que la col·laboració de l'Estat s'expressi com al MWC, però en altres àmbits com les infraestructures, la salut, els refugiats... i si la tinguéssim segur que tindria resultats positius per als ciutadans", ha conclòs Puigdemont.

Puigdemont, a més, ha assegurat que en les diverses ocasions que s'està trobant amb Felip VI amb motiu del MWC, tots dos han mantingut una relació "cordial i molt correcta". A més, ha tret importància al fet que estiguessin parlant sols durant el sopar de diumenge i ha considerat que el contingut de les converses "té un interès relatiu".

Després de visitar el MWC i els estands d'Espanya, Catalunya i Barcelona, Carles Puigdemont s'ha acomiadat de Felip VI i de la comitiva d'autoritats i ha fet una atenció als mitjans, que ha volgut limitar a palar del Mobile i del que l'està envoltant. Així, ha aplaudit el comentari que el rei va fer diumenge a la nit al sopar inaugural, en què va destacar la col·laboració "lleial i generosa" entre Estat, Govern, Ajuntament i GSMA per fer possible el MWC.

Puigdemont s'ha limitat a recordar que amb Felip VI ha coincidit en diverses ocasions i que el coneix ja de quan tots dos acudien als actes de la Fundació Príncep de Girona. A més de les trobades d'aquests dies amb motiu de la inauguració del MWC, ha dit que s'emporta la impressió de mantenir la relació "cordial i molt correcta" que "sempre" han tingut els dos.

stats