Política 25/05/2016

Puigdemont rep per primera vegada a Palau l'ambaixador dels Estats Units a Espanya

El president de la Generalitat ja ha rebut una trentena de representants diplomàtics des que és al càrrec

O.m.
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rep l'ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquest dimecres a Palau l'ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos. Es tracta de la primera trobada entre els dos dirigents des que Puigdemont va accedir al càrrec. El dirigent nacionalista va citar-se amb el cònsul del país nord-americà a l'Estat, Marcos Mondejana. Al llarg dels últims mesos, Puigdemont ha mantingut contactes amb una trentena de representants diplomàtics, la gran majoria dels quals han estat públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de Convergència, en aquestes cites, acostuma a respondre les preguntes que fan els ambaixadors i cònsuls sobre el procés sobiranista. Puigdemont, segons el seu entorn, basa en seu argumentari en el tarannà negociador de la Generalitat, i els explica que el procés sobiranista no es fa "contra ningú".

El president català ja ha fet dos viatges oficials des que va assumir la presidència. El primer va ser a Flandes, durant el qual es va reunir amb el govern flamenc sense ser rebut per cap autoritat europea, i el segon va ser al Regne Unit. Allà es va reunir amb l'exprimer ministre escocès Alex Salmond.

stats