Política 19/06/2017

Puigdemont i Urkullu rebutgen que s'usi la legalitat per "ofegar les aspiracions democràtiques dels pobles"

El president i el lehendakari critiquen la falta de reacció de l'Estat per respondre a les demandes de Catalunya i Euskadi

Gerard Pruna
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el lehendakari, Iñigo Urkullu

BarcelonaSintonia entre el president de la Generalitat i el lehendakari basc. Carles Puigdemont i Iñigo Urkullu s'han reunit aquest dilluns al Palau de la Generalitat, i han coincidit a avisar que els "problemes territorials" no es resolen "amb l'apel·lació i el recurs permanent a la legalitat derivada d'una unitat constitucional que no es basa en la unió voluntària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, segons informa el Govern en un comunicat, tots dos han remarcat que la legalitat no és "immutable" i s'ha d'utilitzar per resoldre problemes polítics i socials. "Si la legalitat es converteix en una cotilla que ofega les aspiracions democràtiques no serveix per solucionar els problemes de les nacions i els pobles i cal canviar-la i adaptar-la", han remarcat.

Puigdemont i Urkullu, que han dinat junts i s'han reunit abans de participar a la tarda a l'acte commemoratiu del 30 aniversari de l'atemptat d'ETA a Hipercor, han subratllat que l'Estat "no pot imposar un determinat model territorial que després del període de la Transició s'ha revelat com a insatisfactori". Han criticat, a més, l'estratègia de "quietud" amb que el govern espanyol respon a les demandes catalanes i basques.

Segons el raonament del president de la Generalitat i el lehendakari, el temps demostra que l'articulació de l'estat espanyol en relació amb les nacions que el conformen continua sense resoldre's. A més, han acordat mantenir una relació periòdica per abordar aquells aspectes que siguin d'interès comú.

stats