Política 16/01/2016

Puigdemont assegura que la Generalitat no busca el "xoc de trens"

El president de la Generalitat critica la gestió de les infraestructures que fa el govern espanyol i la falta d'inversions a Catalunya

Ara
2 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, es fa una selfie amb el president de la Generalitat, Carles Puidemont, i la resta d'autoritats / ACN

LleidaEn la presa de possessió, el president la Generalitat, Carles Puigdemont, va deixar en mans d'Artur Mas les metàfores marineres. No va dir res, però, de les ferroviàries. Avui, en la primera visita oficial a Lleida per donar la benvinguda al primer dels dos trens nous de Ferrocarrils de la Generalitat que circularan per la línia de la Pobla de Segur a partir de la primavera, ha defensat que el Govern no busca el "xoc de trens". "Nosaltres posem trens a les vies no perquè xoquin sinó perquè vagin lluny".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ha aprofitat un dels seus primers actes públics per carregar contra la gestió que el govern espanyol fa de les infraestructures. Versionant la cèlebre cita de Joan Fuster, ha argumentat que a Catalunya les infraestructures "si no les fa la Generalitat, l'estat espanyol no les farà". A més, ha considerat "un fet comprovable" que la Generalitat gestiona millor que el govern espanyol.

El nou Govern ha volgut donar a l'acte una rellevància especial perquè, a banda del president Puigdemont, hi han assistit els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el seu predecessor i actual titular de Cultura, Santi Vila. També hi havia el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, entre altres personalitats.

L'unionisme posa en dubte l'estabilitat del Govern

L'unionisme, mentrestant, ha accentuat la pressió sobre el nou Govern posant en dubte la seva estabilitat i independència. La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha argumentat que al nou executiu li falten suports per garantir-se l'estabilitat. "Ells mateixos reconeixen que no tenen prou majoria", ha afegit, i ha criticat que el canvi de cares en el Govern no "canvia res" perquè mantenen un full de ruta "il·legal".

Des de les files del PP, el líder dels populars al Parlament, Xavier García Albiol, ha confessat en una entrevista de l'agència Efe la seva "preocupació" davant la possibilitat que Artur Mas intenti "teledirigir" Puigdemont "com si fos un titella a la seva disposició". Malgrat avisar que el PP rebutjarà qualsevol aspecte relacionat amb el procés sobiranista.

stats