Política 02/07/2016

Puigdemont avisa l'Estat que "no entendrà res" fins que consideri l'independentisme "un actor"

El president de la Generalitat elogia el caràcter "heterodox" de Santi Vila en la presentació del llibre del conseller 'Un moment fundacional'

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la presentació del llibre del conseller Santi Vila 'Un moment fundacional'

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tornat aquest dissabte a Girona per presentar el llibre 'Un moment fundacional' (Edicions 62) del conseller de Cultura, Santi Vila. El cap de l'executiu, que ha elogiat el caràcter "heterodox" del conseller, ha instat l'Estat a aplicar aquesta mateixa "heterodòxia" per afrontar el procés polític català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Puigdemont, Espanya "no entendrà res ni formarà part de cap solució" fins que no consideri l'independentisme "un actor com Catalunya ha reconegut l'unionisme". "El reconeixement de l'altre és clau", ha afegit el president de la Generalitat, que ha recalcat la necessitat de l'heterodòxia com a solució, i ha apel·lat a "fugir cada dia del confort de les teves pròpies conviccions".

Més enllà de la crida a l'Estat, Puigdemont ha remarcat la importància de la suma d'idees diferents a l'hora d'encarar el "moment fundacional" que viu Catalunya. "Fer un país vol dir fer-lo tots i amb totes les idees", ha afegit el cap de l'executiu català, que ha afirmat que els catalans "estem creant una nació, que hem heretat i que tenim el deure de llegar a les futures generacions".

Per a Puigdemont, "cada dia és un moment fundacional", perquè "els futurs mai són estables" i "sempre t'has d'interrogar a través de les teves conviccions profundes de la millor manera de servir la societat".

Per la seva banda, el conseller de Cultura ha defensat durant la presentació d'aquest matí que la independència és "una oportunitat per a un veritable moment fundacional basat en el progrés i la modernitat". Un moment fundacional, ha dit Santi Vila, "és una aposta pel país des del reformisme modern".

stats