Política 03/07/2015

Puigdemont ho té tot de cara per presidir l'Associació de Municipis per la Independència

L'alcalde de Girona liderarà una candidatura de consens per succeir Josep Maria Vila d'Abadal al capdavant de l'entitat

Núria Orriols
1 min
Carles Puigdemont, reelegit alcalde de Girona / DAVID BORRAT

BarcelonaL'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ho té tot de cara per ser el successor de Josep Maria Vila d'Abadal al capdavant de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Així ho han confirmat a l'ARA diverses fonts de la cúpula de l'entitat, reunida aquest divendres a Vidrà (Osona) per encarar la nova fase de l'associació i discutir també el seu posicionament oficial respecte la proposta d'Artur Mas d'impulsar una candidatura de la societat civil pel 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont liderarà una candidatura de "consens" per presidir l'AMI farcida per aquells alcaldes que han sortit reforçats de les eleccions municipals. Caldrà veure el paper que tenen els batlles que actualment formen part de la comissió executiva de l'entitat i han sortit revalidats a les urnes, ja que, d'acord amb les fonts consultades, poden integrar-se també en aquesta confluència i seguir en les seves funcions. Tot apunta que l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC), actual vicepresident, tindrà un paper rellevant en aquesta candidatura que vol liderar en la nova etapa.

Ara seguiran les converses per definir els noms que integraran la cúpula de l'entitat, que s'haurà de ratificar en una Assemblea General convocada el dia 17 de juliol a Valls (Tarragona). Puigdemont serà l'encarregat d'omplir de noms la confluència, on també hi ha la voluntat que hi sigui la CUP representada.

Els que ja han manifestat que no continuarien a la direcció de l'entitat són l'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), l'exalcalde de Berga, Juli Gendrau, l'exalcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé i el mateix Vila d'Abadal.

stats