Política 11/08/2016

Puigdemont demanarà una reunió a Rajoy si és investit president

Munté lamenta que les reivindicacions fetes a l'última trobada entre presidents a la Moncloa estiguin "absolutament paralitzades"

Europa Press
1 min
Puigdemont i Munté arribant a un consell executiu del Govern.

BarcelonaCarles Puigdemont demanarà a Mariano Rajoy una reunió si es investit president. Ho ha assegurat la consellera de Presidència, Neus Munté, en una entrevista a Europa Press, i que aquesta trobada hauria de servir per tractar les reivindicacions catalanes que inclouen el procés sobiranista, però també la llista de 46 demandes que el president de la Generalitat ja va fer arribar a Rajoy en la primera reunió que van mantenir tots dos a l'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha lamentat que el govern espanyol no s'hagi mogut per atendre aquelles peticions, entre les quals hi havia també la celebració d'un referèndum vinculant. "Segueixen absolutament paralitzats", ha apuntat la consellera, que també ha valorat la situació en què es troba la política espanyola després que Ciutadans hagi obert la porta a votar sí a la investidura de Rajoy.

Per a Munté –número dos també del Partit Demòcrata Català– "no és una bona notícia" que el PP segueixi al capdavant del govern espanyol, ja que en els últims quatre anys amb els populars al capdavant de l'executiu Catalunya ha patit "un setge econòmic, social i en molts aspectes també democràtic que ha estat terrible".

Segons la consellera, les condicions fixades per Rivera a canvi de donar suport a Rajoy són "la crònica d'un sí anunciat" perquè, segons la seva opinió, són completament assumibles per al líder popular. Munté ha considerat que un cop canviat el discurs de Ciutadans s'ha produït l'inici del "'pressing' PSOE" des de fora i des de dins del partit socialista.

stats