Política 10/10/2017

"Puigdemont, nunca mais": denuncien que la Guàrdia Civil ha fet una pintada a Alcarràs

Una patrulla de la policia local va sorprendre els agents en el moment dels fets

M.o.
2 min
L'Ajuntament d'Alcarràs

BarcelonaAgents de la Guàrdia Urbana d'Alcarràs (Segrià) estaven fent dilluns una vigilància antirobatori quan van veure un cotxe amb els llums apagats i amagat darrere d'un arbre i, després d'observar-lo, el van identificar com un vehicle oficial (logotipat) de la Guàrdia Civil. Tot i que inicialment la policia local va passar de llarg, al cap d'una estona va decidir fer mitja volta i preguntar als agents què estaven fent. En aquest moment, el cotxe va arrencar i els va saludar amb les llums. Però la sorpresa va arribar quan la patrulla de la policia local va veure al lloc on estava estacionat el vehicle policial una pintada amb la bandera espanyola i el text: "Puigdemont, nunca mais". Escrit així, en gallec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La policia local d'Alcarràs ha denunciat el fets, segons ha avançat aquest dimarts el diari 'El Segre' i ha pogut confirmar l'ARA. L'informe que ha elaborat la policia local s'ha enviat avui al servei territorial de carreteres perquè es decideixi quines han de ser les accions posteriors a prendre.

La pintada en qüestió es va fer a la carretera de Vallmanya, a l'altura del quilòmetre 7,5. L'alcalde de la població, Miquel Serra (ERC), ha explicat a l'ARA que els fets denunciats són "indignants" i que és "surrealista que els cossos de seguretat facin pintades com si fossin activistes". El municipi, a més, ja va remetre una carta a la Guàrdia Civil per denunciar l'actuació policial de l'1-O i trencar relacions institucionals amb el cos. Per a l'alcalde, sembla clar que la pintada no l'haurien fet els agents residents a la població, sinó els que aquests dies han vingut des d'altres punts de l'Estat per intentar frenar el referèndum.

stats