Política 04/07/2017

Puigdemont agraeix "l'honorabilitat" a Baiget i Vila promet "fidelitat" al president

El conseller ha pres possessió de la cartera d'Empresa i Coneixement i ha estat cessat com a titular de Cultura

Ot Serra
2 min
Santi Vila pren possessió del nou càrrec com a conseller d'Empresa i Coneixement

BarcelonaSanti Vila assumeix oficialment la cartera d'Empresa i Coneixement, heretada de Jordi Baiget, cessat aquest dilluns pels seus dubtes sobre el referèndum de l'1-O, i deixa Cultura.

Així ho ha escenificat el Govern, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al capdavant, en un acte celebrat al Saló de Sant Jordi, on s'ha cessat Baiget com a titular d'Empresa i Coneixement, Vila com a titular de Cultura i s'ha decretat que aquest adoptava la conselleria de Baiget.

Vila ha recollit el testimoni de Baiget, que ha estat acomiadat per cadascun dels consellers un cop s'ha oficialitzat el relleu. En el seu breu discurs, Puigdemont ha agraït de "manera molt especial" al conseller sortint el seu "servei a la institució i al país". "Vull agrair l'honestedat, el treball, el rigor i la bona feina feta, en soc testimoni directe", ha assenyalat el president, que ha reconegut també la seva "honorabilitat".

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, encaixa la mà al ja exconseller Jordi Baiget, en la presa de possessió de Santi Vila com a nou titular de la cartera d'Empresa i Coneixement

La presa de possessió de Vila ha estat marcada per les cares de seriositat en l'equip de consellers, que també han volgut remarcar la feina feta per Baiget aquest darrer any i mig a l'executiu. A través d'una piulada a Twitter, la portaveu, Neus Munté, ha destacat que el Govern continuarà treballant per "objectius compartits" i ha acomiadat amb "tristor i estima" el seu ja excompany al consell executiu.

Poc després de la breu cerimònia de nomenament de Vila com a nou conseller d'Empresa i Coneixement, el titular de Territori, Josep Rull, també ha volgut fer públic el seu reconeixement a Baiget. En un comentari a les xarxes socials, l'ha qualificat d'"honest, compromès, rigorós i solvent".

Un cop acabat l'acte, el nou equip s'ha fet una fotografia a la galeria Gòtica, moments abans de la tradicional reunió dels dimarts al Palau de la Generalitat. Ja sense Baiget, el consell executiu queda ara amb 14 integrants –el president, el secretari del Govern, Joan Vidal de Ciurana i 12 consellers–, tal com va apostar el predecessor de Puigdemont, Artur Mas, en els seus governs.

El nou consell executiu, un cop oficialitzat el cessament de Jordi Baiget

En una entrevista aquest matí a RAC1, Vila ha assegurat que seguirà l'estratègia del Govern "fins al final", i ha deixat clara la seva "màxima lleialtat" al president. Tot i entendre que tenir por "és legítim", ha subratllat que "no ho és deixar-te guanyar per la por", en referència a Baiget, i ha insistit que estarà "al costat" de Puigdemont.

stats