Política 25/02/2016

Puigdemont es reuneix per primera vegada amb el president del Cercle d'Economia

Anton Costas va insistir l'any passat davant Mas que les solucions "unilaterals" porten a la "frustració"

Oriol March
2 min
Puigdemont Costas

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquest migdia el president del Cercle d'Economia, Anton Costas, en una trobada a Palau. Es tracta de la primera reunió entre els dos dirigents des que Puigdemont va arribar al càrrec. La cita s'emmarca en la ronda de contactes que està tenint l'exalcalde de Girona, que ha inclòs representants polítics –ja han passat per Palau tots els presidents de grup parlamentari– i dirigents empresarials. Aquesta setmana, vuit lobis econòmics –entre els quals el mateix Cercle d'Economia– van posar de manifest la necessitat de "canalitzar" la situació a Catalunya a través d'un millor finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat que presideix Costas té una notable influència en els cercles de l'establishment català, i les seves notes d'opinió són seguides de prop. En la reunió anual que va fer el Cercle el 2014, el seu president va apostar per una consulta "legal" i "ben informada" per resoldre el plet polític entre Catalunya i l'Estat. "La funció de la política és reduir les incerteses. Donar seguretat jurídica a les relacions econòmiques, reduir els costos de transacció. La nostra política genera disfuncions", va indicar en aquella ocasió Costas.

En la cita anual del 2015, el president del Cercle, en la jornada inaugural celebrada al costat del llavors president Artur Mas, va alertar que les "solucions unilaterals" per resoldre el problema polític entre Catalunya i Espanya "aboquen a la frustració" i a "una incertesa més gran". "Només hi ha una sortida: un camí que és afrontar el problema amb esperit de concòrdia, amb un gran pacte i disposició a la transacció en tres àmbits", va apuntar Costas. Quins eren aquests tres àmbits? Llengua i cultura, finançament i una consulta que validi aquest augment de competències exclusives.

stats