Política 17/08/2016

Puigdemont augura que els que avui "combaten" l'estat català intentaran "governar-lo" un cop proclamat

El president de la Generalitat acusa els unionistes de "menystenir" el projecte independentista

Ara
2 min
TV3 entrevista Puigdemont demà i trasllada ‘Polònia’ a dissabte

Barcelona"Els que avui menystenen o combaten l'estat català maldaran per governar-lo quan l'hàgim proclamat". Aquesta és la predicció que ha llançat aquest dimecres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, des del seu compte personal de Twitter en relació amb les forces polítiques que ara estan en contra de la independència.

Puigdemont se sotmetrà el proper 28 de setembre a una qüestió de confiança després de la falta d'acord amb la CUP sobre els pressupostos del 2016. Ahir, en un acte organitzat per l'ANC al barri de Gràcia, l'esquerra independentista va reclamar-li que s'assegui a negociar per acordar les condicions del nou full de ruta i la reedició del pacte d'estabilitat.

Mentre que el Govern és partidari de vincular els pressupostos del 2017 a la qüestió de confiança, des de la CUP rebutgen aquesta opció i prefereixen negociar els comptes i el full de ruta per separat.

Malgrat que la intenció de Junts pel Sí era buscar suports més enllà de la CUP, l'aprovació de les conclusions de la comissió del procés constituent sense el beneplàcit de Catalunya Sí que es Pot ha eixamplat encara més la distància entre les formacions polítiques. Una situació que deixa Puigdemont sense opció més enllà de l'esquerra anticapitalista per redefinir el pacte de legislatura.

Els 'comuns', tal com publica avui l'ARA, rebutgen el rumb que inclou la unilateralitat i el referèndum d'independència sense l'acord amb l'Estat com a desllorigador de la situació actual.

stats