Política 22/03/2017

Puigdemont viatjarà la setmana que ve als Estats Units per explicar el procés sobiranista

El president de la Generalitat pronunciarà una conferència a la Universitat de Harvard i signarà convenis de col·laboració amb institucions nord-americanes

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigemont, al Parlament

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, viatjarà la setmana que ve als Estats Units per explicar el procés sobiranista que vol tirar endavant el Govern. En concret, Puigdemont serà a les ciutats de Boston, Washington i Nova York des del 27 al 31 de març, acompanyat del conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat té previst pronunciar una conferència a la Universitat de Harvard, que portarà per títol 'Catalonia, Today and Tomorrow', en la qual farà una anàlisi de la situació política actual de Catalunya i el seu encaix a Europa.

Durant el viatge, Puigdemont també signarà convenis de col·laboració amb institucions nord-americanes, en matèria de cultura i de desenvolupament urbà, contactar amb 'think tanks' i mitjans de comunicació del país, i visitar empreses i entitats catalanes establertes als Estats Units.

Aquesta és l'agenda que seguirà Puigdemont durant el seu viatge:

Boston

  • Visita del Cambridge Innovation Center (CIC) del Massachusetts Institute of Technology (MIT) amb posterior taula rodona amb emprenedors.
  • Conferència al Center European Studies (CES) de la Universitat Harvard Kennedy School amb el títol 'Catalonia, Today and Tomorrow', sobre la situació política actual de Catalunya.

Washington

  • Visita a l'Smithsonian Folklife Institute. El Departament de cultura hi signarà un acord per tal que la cultura catalana sigui al Festival que aquest any celebra 50 anys.
  • Signatura d'un memoràndum d'entesa entre la fundació Wilson Center -un 'think tank' dels Estats Units- i l'Incasòl per col·laborar en matèria de desenvolupament urbà.
  • Reunió a l'American Enterprise Institute amb representants d'universitats de Washington i membres de 'think tanks' nord-americans per analitzar el futur polític de Catalunya.

Nova York

  • Visita al Jewish Museum, on parlarà amb el seu director sobre futures col·laboracions.
  • Recepció del Futbol Club Barcelona a les oficines de l'entitat esportiva a Nova York on hi assistiran representants d'empreses, institucions i entitats nord-americanes catalanes instal·lades als Estats Units.
  • Visita de la nova plana d'Europastry, una empresa catalana líder del sector de masses congelades a l'Estat espanyol i cinquena al món.
stats