Política 29/04/2016

Puigdemont fa les maletes per primera vegada com a president després de mesos de contactes diplomàtics

Es reunirà amb el cap del govern de Flandes i amb el president del Parlament Federal de Bèlgica. Té previstos contactes amb "treballadors de les institucions europees", segons el programa del viatge

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut els representants consulars a Barcelona / PERE VIRGILI

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, emprendrà aquest cap de setmana el primer viatge oficial a l'estranger des que va assumir el càrrec. Ho farà després d'haver mantingut una vintena de contactes diplomàtics al llarg dels últims mesos que han inclòs visites a Palau dels ambaixadors d'Itàlia –aquesta mateixa setmana–, de l'Uruguai i del Regne Unit, entre d'altres. Algunes trobades han format part de l'agenda oficial mentre que d'altres, com és el cas del contacte mantingut amb representants diplomàtics francesos, es van fer amb més discreció, segons assenyalen a l'ARA fonts governamentals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El viatge que arrenca demà dissabte tindrà la primera parada a Anvers, on Puigdemont es reunirà amb l'alcalde de la ciutat, Bart de Wever. Després, l'exbatlle de Girona es desplaçarà cap a Gant, on es trobarà amb Geert Bourgeois, president de Flandes. Segons el pla del viatge, els dos dirigents abordaran l'actualitat dels dos països, que mantenen contactes estables des del 2008, quan es va signar un acord per institucionalitzar les relacions que els dos executius mantenen des del 1992. Un cop acabada la cita, Puigdemont i Bourgeois visitaran la fira Florälien, al centre de Gant.

L'endemà, també en aquesta ciutat, Puigdemont es reunirà amb Siegfred Bracke, president del Parlament Federal belga. El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, i el Representant Permanent davant la Unió Europea (UE), Amadeu Altafaj, acompanyaran el president durant el periple belga, que acaba dilluns amb la visita a la delegació del Govern davant la UE.

També hi ha prevista una trobada de Puigdemont amb "treballadors de les institucions europees, representants del sector privat i el consell del Casal Català de Brussel·les", segons consta a l'agenda oficial.

stats