CANVI DE CICLE A CATALUNYA
Política 10/12/2010

Pujol crida a recuperar el prestigi perdut

L'expresident de la Generalitat ha rebut aquest vespre el premi Persona i Democràcia de la fundació democratacristiana Joaquim Xicoy

Redacció
1 min
Jordi Pujol, al míting final de campanya de CiU al Sant Jordi

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha cridat avui a recuperar el "prestigi i la serietat" que Catalunya ha perdut durant els set anys de tripartit al capdavant de la Generalitat. Pujol ha estat homenatjat per la fundació democratacristiana Persona i Democràcia-Joaquim Xicoy, en un acte a l'Auditori de l'IDEC-UPF de Barcelona, que ha clausurat l'exconseller de CiU Josep Maria Cullell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha estat una de les primeres intervencions públiques de Pujol des del triomf a les eleccions catalanes de la candidatura d'Artur Mas, a qui no ha arribat a esmentar ni una sola vegada. En el seu discurs després de rebre el premi Persona i Democràcia, en reconeixement a la seva trajectòria política i a la seva contribució a la "reconstrucció nacional" de Catalunya, Pujol ha llançat un crit d'alarma sobre la Catalunya que deixa el tripartit: "Aquests últims anys hem donat una imatge estranya, hem perdut prestigi i autoestima davant Espanya i Europa".

Segons Pujol, perquè Catalunya sigui respectada ha d'oferir una "imatge de país de qualitat" i "no fer el ridícul". Per a l'expresident de la Generalitat, Catalunya necessita "bons polítics", amb sentit del "patriotisme, del bé comú, del deure, de la responsabilitat, de l'autoexigència i una dosi de compassió". Si no aconsegueix recuperar el seu prestigi, la Generalitat corre el perill de perdre la seva condició de referència, d'institució respectada, i amb autoritat: "Si no ho aconseguim, la Generalitat es convertirà en negligible", ha alertat.

stats