Política 18/10/2011

Pujol: "Si els nacionalistes traiem mals resultats, PP i PSOE es posaran d'acord per no fer-nos cas"

L'expresident Jordi Pujol està "esperançat" i considera que CiU no quedarà tercera força el 20-N. Si passés, afirma que Catalunya no seria "tinguda en compte"

Ara
2 min

Barcelona"Quedar tercera força política suposaria per a CiU uns mals resultats però no passarà" és la frase que ha donat l'expresident Pujol per contestar a les enquestes que deixen CiU com a tercera força parlamentària al Congrés després de les eleccions del 20-N. Creu que si les persones estimen Catalunya, la seva llengua i pateixen per la seva economia haurien de tenir clar que "l'opció és CiU", ja que els "vaixells del PSC no surten a batallar a alta mar en temps de turbulències. Sempre es queden a port", referint-se als 25 diputats que voten segons les ordres del PSOE. En tot cas, ha dit Pujol que si aquestes previsions fossin les reals, el partit s'hauria de replantejar el discurs, cosa que no passarà "perquè tenim un bon candidat". Tot i això, ha advertit que serà molt difícil que ens facin cas amb una gran majoria absoluta del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cercle d'Economia

Sobre el silenci del Cercle d'Economia respecte al pacte fiscal, Pujol opina que "no pinta bé perquè són uns grans generadors d'opinió". Tot i això, no ha volgut avançar res al respecte i ha dit que "no dringa bé" però que "ja ens ho explicaran". "És una llàstima perquè Foment, Cecot o la Cambra de Comerç n'han parlat bé" afegeix.

Sobre la crisi

Preguntat, a El món a Rac 1, per si ens en sortirem de la crisi, Pujol ha contestat que "sí, però escapçats", ja que "els països del sud d'Europa ho hem fet malament" i "Europa està perdent pes a nivell mundial". L'expresident té present que "2012 serà un any dur però que per a Catalunya ho serà menys que el 2011" i una mica menys que per a la resta d'Espanya. Creu que Catalunya està millor que Grècia i Espanya però que encara "haurem de fer un gran esforç".

Motxilles de la diputació

Sobre el blindatge de sous als excàrrecs de la diputació durant 10 anys, el socialista Celestino Corbacho ha dit que va copiar el model de la Generalitat. A aquestes declaracions, Pujol ha contestat que acaba "d'arribar de Grècia" i que "no en sabia res". Tot i això, ha afirmat que no recorda "haver signat un decret així en cap moment mentre era president de la Generalitat" i, en aquest sentit, ha preguntat en veu alta que "si ara no els sembla bé, quan va arribar al Govern el tripartit, ho haurien hagut de treure, no?".

Sobre aquest tema, ha indicat que l'única polèmica que hi hagut durant els seus 23 anys de Govern va ser el blindatge d'alts càrrecs a Ferrocarrils de la Generalitat, un assumpte que ja va arribar als tribunals. En aquell moment, l'Audiència va condemnar dos expresidents de FGC a 6 anys de presó per un delicte de malversació.

stats