Política 21/06/2011

Pujol entén el "malestar" dels 'indignats'

L'expresident de la Generalitat creu en la recuperació, "però no demà passat" i avisa que "tindrem atur per molt de temps". Diu que ell també se sent "indignat i decebut" perquè "per primer cop des del 1945, les espatlles dels nostres fills seran més estretes que les nostres"

Redacció
2 min
Pujol va entregar ahir el premi a Martí Anglada.

BarcelonaJordi Pujol entén les protestes dels indignats. L'expresident de la Generalitat ha dit en una entrevista a RAC1 que "hi ha un gran malestar. Són gent amb un punt de desesperació, però això ja fa temps que sabíem que podia passar". En aquest sentit, ha pronosticat que, "per primer cop des del 1945, les espatlles dels nostres fills seran més estretes que les nostres". Pujol, però, creu que "ens en sortirem, però no demà passat, i tindrem atur per molt de temps" i ha assegurat que ell també se sent "indignat i decebut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pactes amb el PP

Davant d'una probable majoria absoluta del PP a les eleccions estatals del 2012, Jordi Pujol ha admès que "és una possibilitat que existeix", tot i que ha assegurat que "tampoc no ens hem d'espantar més del compte". En una entrevista a RAC1, Pujol ha dit que "el que importa és que nosaltres anem bé". Tot i així, ha justificat que el popular Xavier García Albiol sigui alcalde de Badalona perquè "el criteri de la llista més votada s'ha aplicat força per part de CiU" i ha dit que si ha guanyat el PP és perquè "alguna cosa no s'ha fet bé". Pel que fa al pacte amb els conservadors per tirar endavant els pressupostos, l'expresident de la Generalitat ha reconegut que "no m'entusiasma gens". "Però tampoc no m'entusiasmava que Mas hagués de tornar a convocar eleccions perquè no podia aprovar els pressupostos".

Retallades

Pujol ha volgut justificar les retallades del govern d'Artur Mas. L'expresident català ha recordat que "també les han fet altres països europeus, com Alemanya i Suècia" i que "tenim un problema de dèficit fiscal, un espoli fiscal". Pujol ha adduït l'augment de la població catalana en la darrera dècada com un altre motiu important que ha desencadenat la crisi. Tot i que reconeix que un dels camins per solucionar aquest problema és la independència, Pujol ha titllat aquesta opció de "tremendament difícil" i s'ha mostrat partidari del pacte fiscal, que creu que el govern d'Artur Mas "plantejarà de debò". D'aquesta manera, Pujol ha dit que "els catalans també s'haurien de manifestar per reclamar el pacte fiscal".

Immigració

"A Madrid diuen que la immigració se'ns menjarà i que en dues generacions això de la llengua i l'autonomia s'haurà acabat", ha dit Pujol. En aquest sentit, l'expresident de la Generalitat s'ha mostrat amoïnat per l'ascens de Plataforma per Catalunya i ha assenyalat que "a Catalunya, molta gent no ha volgut assimilar bé la immigració". Les claus per Pujol són evitar el rebuig als immigrants, tenir una actitud d'acollida i d'integració i "tornar a dir que tots som catalans", tot i que ha matisat que s'ha d'exigir la integració dels nouvinguts i ha posat com a exemples en aquest aspecte l'exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho, i l'exalcalde de Cornellà de Llobregat i expresident de la Generalitat, José Montilla.

stats