L'ENCAIX DE CATALUNYA A ESPANYA
Política 04/09/2011

Jordi Pujol insta l'empresariat a apostar pel pacte fiscal si vol frenar l'ascens de l'independentisme

L'expresident de la Generalitat diu en una carta a 'La Vanguardia' dirigida a un “amic” empresari que només una reacció ferma, decidida, unitària i sense renúncies de tots els actors polítics, econòmics i socials en defensa de la personalitat nacional catalana pot impedir una situació de ruptura que reconeix que “espanta"

Redacció
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol insta els actors econòmics, polítics i socials a treballar tots junts per fer canviar d'actitud Espanya i evitar així que segueixi creixent el sentiment independentista. Pujol ho diu en una carta al diari La Vanguardia que dirigeix a un “amic” seu empresari que, en una conversa -explica- li ha traslladat la seva preocupació per les conseqüències que podria tenir per la seva empresa un eventual procés d'independència, després de constatar que cada vegada es troba amb més gent partidària de l'emancipació nacional. Pujol, que admet que assegura que comparteix la preocupació, també posa d'exemple que Eslovènia, Estònia o Eslovàquia van superar “positivament” aquesta situació després de la seva independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Ara ja té sentit pensar que la independència seria la solució lògica” al menyspreu d'Espanya, assegura l'expresident, que convida els empresaris de prestigi i la societat a tancar files amb el Govern sense renúncies interessades en la defensa de la dignitat de Catalunya en aspectes com el pacte fiscal o la llengua. Demana un alt nivell de compromís real, no aparent, que reconeix que també té “riscos” però que són “menors que la dissolució de la personalitat de Catalunya i la gradual decadència econòmica i social”. Perquè arribat el cas, aquesta situació també seria letal per a l'empresa catalana: “Si no reaccionem de veritat -de veritat, repeteixo, no només aparentant-ho- ens convertiran en una societat amorfa i sense empenta, i això també t'afectarà”.

stats