POLÍTICA
Política 15/06/2011

"Que la indignació no ens faci indignes"

L'acció dels 'indignats' a les portes del Parlament, impedint l'accés dels diputats al Parlament, provoca el rebuig frontal dels parlamentaris. Alguns dels diputats han patit intents d'agressió

Redacció
2 min
Oriol Pujol i Ramon Espadaler (CiU), amb Joan Laporta (DC) a l'interior d'una furgoneta dels Mossos / EFE

BarcelonaEls diputats del Parlament de Catalunya han mostrat un rebuig frontal als actes que s'han viscut aquest matí a les portes del parc de la Ciutadella, quan un nombrós grup d'indignats ha provat d'impedir l'accés dels parlamentaris a l'hemicicle. Els diputats han rebut crits i insults quan han arribat a l'entorn del Parlament i alguns, com Tura o Boada, han patit intents d'agressió. El president Mas ha qualificat d'“intolerable” l'episodi viscut aquest matí, mentre el conseller d'Interior, Felip Puig, reivindica l'acció del passat 27 de maig i diu que “segurament” va ser “l'únic que va entendre el que va passar” aleshores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha lamentat que s'hagi produït "violència" al carrer contra els diputats i ha qualificat d'"intolerable" que s'hagin de fer servir mètodes d'aquest tipus per exercir les funcions polítiques “en un país com el nostre”. El conseller d'Interior, Felip Puig, també ha hagut d'entrar en helicòpter al Parlament. Puig ha reivindicat la seva previsió i ha fet la vista enrere per recordar l'operació policial per “netejar” la plaça de Catalunya on acampaven els indignats que va acabar amb un centenar de ferits i va rebre les crítiques dels partits de l'oposició. "Segurament dec ser l'únic que va entendre el que va passar el 27 de maig", ha resumit Puig.

La socialista Montserrat Tura, a qui li han pintat una X amb esprai a la gavardina, ha criticat que aquesta acció encaminada a “assenyalar les persones” que no comparteixen els mateixos ideals “recorda a fórmules de règims autoritaris”. “Si el moviment vol guanyar prestigi, els indignats no poden marcar les persones amb una creu”, ha resumit Tura.

Per la seva banda, el futur alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha considerat “un acte d'indignitat impedir que els diputats facin la seva feina". Puigdemont, que també és diputat a la cambra, ha entrat al Parlament "a peu, entre crits, insults i algun intent d'estrebada, però bé", segons ha explicat. El convergent ha titllat "d'inacceptable" la protesta dels indignats davant el Parlament, i ha afegit que "el consell que hauríem de donar és que la indignació no ens faci indignes".

El diputat del PP Enric Millo també ha qualificat els actes de “lamentables” i ha assenyalat la “paradoxa” del fet que “es tapi la veu dels que representem el poble de Catalunya”. Millo ha definit el Parlament com “l'autèntica assemblea”. La portaveu ecosocialista a la cambra, Dolors Camats, ha demanat als concentrats que “la indignació s'ha de traduir en mobilització i acció política”.

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, s'ha mostrat indignada per l'actitud dels 'indignats'. "És molt lamentable i molt trist que vulguin vulnerar la voluntat del poble de Catalunya i paralitzar el Parlament. No representen uns pacífics", s'ha queixat Camacho, que ha demanat que es restauri la "normalitat" al país. És més, la popular ha reconegut que és el dia "més trist" en els seus quinze anys de parlamentària, perquè "s'està vulnerant el dret del poble de Catalunya representat en un Parlament". Al seu parer, "això excedeix de qualsevol límit". "No és una actuació pacífica. Ens han menyspreat", ha continuat Camacho, que ha avançat que el PPC analitzarà el que ha passat i prendrà les mesures oportunes.

stats