Política 08/02/2012

Rajoy avisa que l'atur "empitjorarà" aquest 2012

El president del govern espanyol diu que la reforma laboral serà "àmplia, profunda, equilibrada i útil"

Ara
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avançat avui des del Congrés que durant aquest any 2012 "l'atur no millorarà, és més, empitjorarà". Unes paraules que arriben dos dies abans que el consell de ministres aprovi la reforma laboral, que serà "àmplia, profunda, equilibrada i útil", ha dit. En la compareixença a la cambra baixa per informar del Consell Europeu del 30 de gener ha assegurat que "el procés de reformes serà continu" durant els quatre anys de mandat. Ha alertat també de l'emigració de joves titulats espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És difícil imaginar un punt de partida pitjor per a la legislatura", ha afirmat Rajoy, que ha fet un repàs a les males perspectives de creixement. Només se n'escapa, ha afirmat, el sector exterior, per les exportacions. Tot i això, ha demanat que "ningú s'enganyi", perquè en el fons això evidencia la debilitat de la demanda interna en la balança comercial.

Mirant cap a Europa

Rajoy ha reivindicat el primer paquet de mesures d'austeritat que va aprovar el seu govern i que ha permès, segons ha dit, que els inversors comprin més deute espanyol i en millors condicions. S'ha compromès que la política econòmica espanyola deixi de ser un "element d'incertesa" a la UE per formar part de l'eix central d'Europa. De les retallades de 15.000 milions d'euros ha dit que a ningú li agrada fer-ne, i n'ha acusat de nou l'herència socialista, amb un dèficit per sobre del 8% i no del 6% compromès.

Pel cap de l'executiu espanyol és fonamental obrir de nou l'aixeta del crèdit cap a les petites i mitjanes empreses i els autònoms. "Espanya ha d'exigir-se més" que altres estats, ha recordat. "Europa no ens exigeix res que no faríem ja per nosaltres mateixos", ha assegurat. Per Rajoy, cal una acció coordinada de consolidació fiscal, reformes, mesures per aconseguir més liquidesa i altres iniciatives puntuals. Són, doncs, quatre eixos indestriables i necessaris.

stats