Política 07/06/2012

Rajoy imposa silenci sobre la xifra per recapitalitzar la banca

El president del govern espanyol diu que primer cal conèixer els informes dels avaluadors estrangers

Joan Rusiñol
1 min
Mariano Rajoy, en la roda de premsa que ha fet després de reunir-se amb el primer ministre d'Holanda, Mark Rutte, a la Moncloa / EFE

MadridMariano Rajoy no pensa sumar-se a l'espiral de xifres sobre les necessitats de capitalització que té la banca espanyola que, els últims dies, han anat engreixant dirigents del PP i del món empresarial. El president del govern espanyol implícitament ha instat el seu partit a aturar aquesta deriva fins que no es coneguin els informes dels avaluadors estrangers que ha contractat la Moncloa. Sempre parlant només en primera persona ha afirmat: "Jo haig de ser prudent i estudiar bé les coses".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El president del govern espanyol no pot donar xifres. Quan la doni ha de ser la de veritat", ha dit en una compareixença amb el primer ministre sortint dels Països Baixos, Mark Rutte. Ha garantir que serà aleshores (un cop l'FMI i les agències internacionals hi hagin dit la seva) quan prendrà "la millor decisió pels interessos generals dels espanyols". Rajoy, per cert, ha explicat que tota la setmana ha estat en contacte constant amb els mandataris europeus.

Sobre la recapitalització, el cap de l'executiu ha tornat a subratllar que altres estats europeus i els EUA ja van injectar diner públic al sistema financer i Espanya no. "Igual que aleshores alguns van superar la situació, ara la superarem", ha afirmat per anar aplanant el camí al rescat bancari.

Rajoy ha afirmat que considera necessari un "debat" sobre què ha passat amb Bankia i la crisi del sistema financer, però ha recordat que ara és un "moment molt delicat" en què cal anar a les coses "decisives". El PP ha bloquejat avui la majoria de les compareixences que l'oposició havia demanat al Congrés.

stats