Política 22/07/2015

Rajoy reitera que no permetrà que l'independentisme "violenti" la llei espanyola

Des de Sevilla, garanteix que defensarà "el nucli fonamental de la Constitució" per obligació i perquè hi creu

Efe
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un imatge d'arxiu. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha garantit que el seu executiu donarà "la batalla" a favor de la Constitució enfront de les aspiracions independentistes del president de la Generalitat, Artur Mas, i que la llei es complirà en tot moment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy s'ha referit al debat sobiranista durant l'acte que s'ha celebrat a Sevilla amb empresaris andalusos i organitzat per la Cambra de Comerç sevillana, on ha explicat que el que està passant a Catalunya no ajuda a l'estabilitat econòmica.

Per això, ha insistit que ell defensarà la unitat d'Espanya, la sobirania nacional, que el que sigui Espanya ho decideixin tots els espanyols, la igualtat i la solidaritat.

"Defensaré el nucli fonamental de la Constitució perquè hi crec i perquè és la meva obligació", ha subratllat abans de recalcar: "Fora de la llei res és possible, i dins de la llei hi ha moltes més coses que ho són".

En aquesta línia ha reiterat que apostarà per l'estabilitat i la certesa d'una "Catalunya espanyola i dins de la UE, no fora com sembla –ha precisat– que la volen portar alguns".

També ha dit que defensarà la història d'Espanya, el que ha unit els seus ciutadans i tot el que en el futur els seguirà unint. "Donarem la batalla per ser on és el món, cada vegada amb menys fronteres i barreres", ha assegurat el president espanyol, que ha garantit que no estarà mai amb qui vol trencar allò que porta segles unit i dividir els espanyols i els catalans.

Per això, ha subratllat: "A Espanya la llei es complirà, i si algú la vol violentar, ha de saber que no els ho permetrem".

stats