Política 29/10/2014

Rajoy reclama "intel·ligència, generositat i habilitat" per resoldre la situació a Catalunya

El president del govern espanyol ha assegurat que vol "una Espanya forta perquè això enforteix Europa"

Acn/ara
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha apostat aquest dimecres perquè totes les parts actuïn "amb la major intel·ligència, generositat i habilitat possible" respecte a Catalunya, però ha advertit que no es pot demanar al president del govern "el que no pot donar", en referència a la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha fet en resposta al portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, durant el debat de la seva compareixença per explicar les conclusions de l'últim consell europeu. Duran ha recordat a Rajoy que si el PP no hagués impugnat l'Estatut –amb articles que després estan vigents a altres estatuts aprovats amb vots del PP– o no hagués impedit la renovació del el TC "potser no estaríem on estem".

Abans, Rajoy s'ha mostrat satisfet del consell europeu de la setmana passada i que aquest matí ha analitzat el Congrés. Segons ha dit, la cimera va servir per fer "un pas més en la bona direcció", cap a més "integració" entre estats. En aquest camí, insinua, el sobiranisme no hi té lloc.

"Vull una Europa sòlida perquè estimo Espanya i vull una Espanya forta perquè això enforteix Europa", ha assegurat Rajoy. Ha afegit que són dues cares de la mateixa moneda: "No és possible beneficiar Espanya perjudicant Europa", de la mateixa manera que no és possible, assegura, "que una part d'Espanya pretengués beneficiar-se perjudicant al conjunt", en una referència implícita al procés per exercir el dret a decidir a Catalunya.

El cap de l'executiu espanyol ha subratllat que, a la Unió actual, no hi ha estat grans ni petits perquè "depenem els uns dels altres".

stats