Política 15/12/2011

Rajoy admet que Artur Mas pren "mesures que segur que no són grates"

El president electe afirma que ell també prendrà iniciatives impopulars per complir amb l'objectiu de dèficit

Joan Rusiñol
1 min

MadridDesprés de la reunió a la Zarzuela amb el rei Joan Carles, el president electe del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha esquivat avançar les mesures que vol desgranar al debat d'investidura de la setmana que ve. Ara bé, ha alertat que vénen temps econòmicament difícils perquè el seu compromís és "complir" el dèficit compromès. A hores d'ara, ha explicat, aquesta és l'única certesa que pot avançar de les línies governamentals. Per aconseguir quadrar els números, afirma que haurà de fer mesures que "no seran grates, com suposo que no són grates per al president de la Generalitat". I és que Rajoy responia a una pregunta dels periodistes sobre els anuncis que avui ha fet el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha recordat que les previsions de creixement per al 2012, el 2,3%, "no es compliran" i que això condicionarà les seves polítiques. No ha volgut avançar si, a mesura que estudia els papers del govern, intueix que haurà d'incomplir alguna promesa electoral. Si és així, ha admès que ho explicarà a la ciutadania. Sobre la reunió amb Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha limitat a dir que el va "escoltar amb molta atenció".

Sobre el cas Urdangarin, el futur president espanyol ha donat suport als passos que està fent la Casa del Rei i ha assegurat que "la monarquia segueix tenint el suport majoritari del poble espanyol".

stats