Política 12/12/2011

El PP català, satisfet però pendent dels membres del futur govern espanyol

Fernández Díaz, qui totes les travesses situaven al càrrec, podria aspirar a un ministeri

Joan Rusiñol
1 min

MadridAlguns dels nous càrrecs han rebut la trucada de Mariano Rajoy aquest matí. És a dir, el secretisme era total. La majoria, com Jorge Fernández Díaz, només sabia que ell no havia parlat amb el president electe. Res més. D'altres, ho van saber ahir al vespre. El PP català no ha vist compensades les expectatives, malgrat que ara les travesses periodístiques comencen a situar-lo com un dels ministrables amb més possibilitats. Ell, en una conversa informal amb periodistes, hi feia broma i demanava discreció als mitjans de comunicació per no donar-ho per fet abans d'hora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández-Díaz ha assegurat que "cada temps té el seu afany" i que avui era un dia per posar en valor que pren el seu "relleu" a la mesa del Congrés la diputada per Barcelona Dolors Montserrat (Sant Sadurní d'Anoia, 1973). Ella, visiblement emocionada a la sortida de la Junta Directiva, ha promès que treballarà pel "país", per "Catalunya" i la resta de l'Estat espanyol.

La presència catalana a la reunió de Madrid ha estat significativa. Encapçalava la delegació Alícia Sánchez-Camacho, i dirigents com l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; Jordi Cornet, secretari general del PPC i Enric Millo, portaveu del grup parlamentari al Parlament. Avui s'ha sabut que la presidenta del partit a Catalunya formarà part de la comissió d'Estatuts al XVII Congrés del PP el mes de febrer.

stats