Política 16/03/2016

Rajoy insisteix a reforçar les polítiques d'unitat de mercat

El líder del PP obvia la corrupció en un acte en què crida a "recuperar la confiança" per fer millorar l'economia

Ferran Casas
2 min
El president del govern en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, ahir a Pontevedra, la seva ciutat.

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, promet reformes si continua en el càrrec. Entre les mesures per millorar la situació econòmica d'Espanya crearà una secretaria general d'unitat de mercat, modernitzarà el funcionament del servei públic d'ocupació i avaluarà el funcionament de les infraestructures. Les mesures d'unitat de mercat han envaït, segons la Generalitat, competències i legislacions autonòmiques. "Vivim una situació política complicada i encara no tenim govern al nostre país" ha lamentat, tot recordant que ell ha plantejat al PSOE i a C's una oferta de pacte al voltant de cinc objectius: el creixement i l'ocupació, l'estat del benestar, la defensa de la unitat d’Espanya, la lluita contra l'antiterrorisme i una resposta a la corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PP ha indicat que els acords han de ser en l'àmbit institucional, social, educatiu, del finançament i la fiscalitat i sobre el creixement i ocupació. Aquest darrer punt ha centrat el seu discurs en la convenció del PP sobre aquest tema. Després de vantar-se d'haver creat un milió de llocs de feina en un any i que "ja ningú parli de la prima de risc" ha animat a "recordar el que hem passat en els darrers anys".

Però ha insistit en que Espanya "necessita un nou govern" perquè cap de les millores que s'han produït "és per casualitat" i que cal pensar "en l'interès general". "Recuperar la confiança és la primera mesura que ha de prendre un govern", ha afirmat.

Rajoy tancava la convenció del PP sobre ocupació i reactivació econòmica. Entre els ponents hi havia l'exsecretari general de CCOO, José María Fidalgo, que ha analitzat la situació del mercat laboral i també la política. En aquest sentit s'ha mostrat preocupat pel clima polític i també pel fet que, per exemple, es declari 'persona non grata' a Pontevedra el president del govern.

La situació interna al PP amb els casos de corrupció que l'afecten ha centrat les converses als passadissos durant la convenció, tot i que Rajoy no hi ha fet cap esment. La presidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha admès, això sí, que la situació "és preocupant".

stats