Política 26/12/2014

Rajoy: "2015 serà l'any de l'arrencada definitiva de l'economia"

El president espanyol encara un any electoral amb un balanç molt optimista de l'evolució econòmica

Ara
1 min

Sense assegurar, com va dir fa unes setmanes, que la crisi ja és cosa del passat, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit aquest divendres, després de l'últim Consell de Ministres de l'any, que aquest és el primer Nadal de la recuperació econòmica. Està convençut -a les portes del 2015, any electoral- que s'ha trencat la dinàmica negativa dels últims set anys en termes de creació de llocs de treball net.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha assegurat que "2015 serà l'any de l'arrencada definitiva de l'economia". Diu que l'avalen les seves paraules, a finals del 2013, en què va pronosticar que 2014 seria molt millor que els dotze mesos anteriors. Segons ha dit, l'any que ve serà bo però pot arribar a ser "molt positiu".

Ha afirmat que entre el segon i tercer trimestre de l'any s'han creat 550.000 llocs de feina i que l'afiliació a la Seguretat Social ha augmentat en unes 400.000 persones l'últim any. S'han creat 71.500 noves empreses.

Tot i el to i el fons del seu discurs, ha afirmat que sempre ha procurat ser "prudent" i no caure en el "triomfalisme" però creu que les bones dades són una "realitat" que, a parer seu, ja ningú pot posar en dubte. A més, ha volgut subratllar que les retallades per quadrar els comptes no s'han fet perjudicant els serveis públics, en contra del que afirma l'oposició i les mobilitzacions socials al carrer. De fet, Rajoy ha deixat clar que el seu objectiu és recuperar tot allò que s'ha perdut durant els anys de la crisi.

stats